Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 A czemu nie pomalowałes poprzeczek przy chłodnicy w kolorze kabiny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Co prawda kolorystyka do mnie nie trafia, ale co do wykonania to brak zarzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Zapomniałem napisać że "podmaszcze" będzie czarne a chłodnica srebrna choć i tak nie będzie tego widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Zrób maske otwieraną i bedzie widac ładne wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Wnętrze robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Cieszę się że się podoba Myślałem nawet aby zrobić otwieraną maskę w podobny sposób jak jest w Turbostarze tylko nie wiem jak to tam wygląda. Pooglądam w necie zdjęcia instrukcji i może coś wymyślę A i jeszcze ta niebieska poprzeczka we wnętrzu od firanek będzie czerwona i przyklejona oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 To znowu ja!!! Dłubałem sobie w nosie i pomyślałem że podłubię sobie gdzieś indziej... wybór padł na model Dopracowałem maskę, czarne elementy, światła, takie pierdoły "Podmaszcze" również pomalowane Widać też zaciek kleju na szybie przy dole ale mam pomysł na to Niemalże gotowy przedni zderzak, dorobiłem mu fajne chlapacze (mi się podobają) Obrysówki A tu na ramie, nie jest on przyklejony więc się wydaje że chlapacze są za niskie ale niechciałem go jakoś przyczepiać i tak wyszło... Są też marsjańskie antenki na kabinie Pomalowałem światła tylne ale zastanawiam się nad inną opcją. Na waszych zdjęciach ciężarówki mają 6 okrągłych świateł a ja mam tylko 4 takowe, więc myślałem aby dać od wewnątrz (przy tablicy rejestracyjnej) po jednym okrągłym na stronę a obok seryjne prostokątne o takie Ale, robiąc coś niewiarygodnego (czyt: myśląc) doszedłem do wniosku że ciekawiej by to wyglądało gdybym zamiast tych dużych prostokątnych świateł dał mniejsze prostokątne od Scani 2 (są takie w moim zestawie) obok tych "wewnętrznych" okrągłych i na zewnątrz kolejne okrągłe. Co wy na to? O te światła chodzi Jak pewnie zauważyliście wcześniej na ramie niema wydechu (ojojoj) niema go dlatego że chcę zrobić komin ale zrobię go ze standardowego wydechu tego modelu. Rura biegnąca od turbiny do tłumika wygląda mniejwięcej tak Natomiast sam komin tak A na budzie tak Jak widzicie wszystko na razie trzyma się na taśmie ponieważ jest to faza projektowa. Dobra wracając do zacieku na szybie to mam następujący pomysł: Wiele trucków ma za szybą tablice rejestracyjne (np z innych państw) dla ozdoby i pomyślałem (to mnie wykończyło) że od zewnątrz przykleję na szybę parę "obcych" tablic i nie będzie widać zacieku. Co wy na to? W sprawie chlapaczy to zainspirowała mnie ta fota Ale powiem wam że od podłoża do najniższego punktu zderzaka (zamocowanego na ramie) jest ok 2cm! Off-road normalnie! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wszystko wygląda ładnie tylko popraw te zacieki kleju na przedniej szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 pomału model nabiera wyglądu.Te antenki nie podobają mi się,chodzi mi o to co jest tam na ich końcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Bartini to są mocowania owiewki dachowej , chlapacz okropny, dobrze pomalowane światła, ale radzę na drugi raz malować dookoła ciemną transparentną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Tak z innej beczki. POTRZEBUJĘ taki halogenki jak te. Mogą być obojętnie jakie klosze tylko by byłu prostokątnie i zbliżone do tych kształtów. Wiem że jak ktoś sklejał DAFa XF zostały tam dwa klosze które by się świetnie nadawały. Moja prośba jak ktoś by posiadał takie klosze lub jakie kolwiek inne bardzo chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 ...chlapacz okropny... Dziś na nowym sprzęcie wydrukowałem taki, wydaje mi się lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 No teraz to wygląda nieźle, a mam pytanie czym to drukowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ciocia kupiła urządzenie wielofunkcyjne laserowe z czarno białą drukarką i na tym sprzęcie wydrukowałem. W internecie oglądałem różne chlapacze i w paincie narysowałem i wydrukowałem. Fajnie że się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Fajne chlapacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mi tam się też podobają Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 No ten napis streamline super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witajcie! Jak zamontować tylne światła wedłóg was? Opcja 1 Opcja 2 Mi bardzeij się podoba opcja 2 ale chciałbym poznać wasze zdanie. A teraz to czego się najbardziej obawiałem... Chciałem usunąć kropkę farby z szyby zdrapując ją wykałaczką i nie zostawiając śladów, ale coś mnie podkusiło żeby zrobić z pomocą rozpuszczalnika aby było szybciej... I wcale nie było szybciej bo się zrobiło takie coś... Niewiem czy widać ale jest zaciek na połowie szyby! Jak to usunąć? Może lepiej walnąć szybką do kosza i wykombinować folijkę z jakiegoś opakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Według mnie opcja nr. 1 jest lepsza ta druga jest zamocno upchana swiatłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 To masz problem, ale jest rozwiązanie wytnij kawałek przezroczystego plastiku z opakowania np. po sprzęcie RTV, zabawce, itp Światła opcja pierwsza, ale zlikwiduj te okrągłe światła(szpecą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Też jestem za jedynką bez tych okrągłych. No chyba że byś podał opcję 3 wykorzystując tylko te okrągłe z opcji 2 + po wewnętrznych czerwone trójkąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Mi się opcja 2 bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Co do świateł to ja bym zrobił jeszcze inaczej ... A mianowicie : zamontował bym po trzy okrągłe światła na stronę ( w sumie 6) Ale z tych dwóch opcja 1 . A co do szybki ciężka sprawa ... W ostateczności przeczyścić papierem ściernym(wodnym) ,i polerka Ale sam dokładnie nie pamiętam,niech ktoś inny to opisze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Opcja 1 bez okrągłych światełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 A jakbym zrobił opcję 1 ale zamiast okrągłych światełek dałbym trójkąty? Wiecie te niby odblaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi