Skocz do zawartości

Scania 143m 500 Streamline - Italeri - 1:24

Krzychu126

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cieszę się że się podoba Myślałem nawet aby zrobić otwieraną maskę w podobny sposób jak jest w Turbostarze tylko nie wiem jak to tam wygląda. Pooglądam w necie zdjęcia instrukcji i może coś wymyślę A i jeszcze ta niebieska poprzeczka we wnętrzu od firanek będzie czerwona i przyklejona oczywiście.

To znowu ja!!!

Dłubałem sobie w nosie i pomyślałem że podłubię sobie gdzieś indziej... wybór padł na model

Dopracowałem maskę, czarne elementy, światła, takie pierdoły

DSC00454.jpg

DSC00455.jpg

"Podmaszcze" również pomalowane

DSC00474.jpg

Widać też zaciek kleju na szybie przy dole ale mam pomysł na to

DSC00471.jpg

Niemalże gotowy przedni zderzak, dorobiłem mu fajne chlapacze (mi się podobają)

DSC00449-1.jpg

Obrysówki

DSC00453-1.jpg

A tu na ramie, nie jest on przyklejony więc się wydaje że chlapacze są za niskie ale niechciałem go jakoś przyczepiać i tak wyszło...

DSC00451-1.jpg

Są też marsjańskie antenki na kabinie

DSC00473.jpg

Pomalowałem światła tylne ale zastanawiam się nad inną opcją. Na waszych zdjęciach ciężarówki mają 6 okrągłych świateł a ja mam tylko 4 takowe, więc myślałem aby dać od wewnątrz (przy tablicy rejestracyjnej) po jednym okrągłym na stronę a obok seryjne prostokątne o takie

DSC00456.jpg

Ale, robiąc coś niewiarygodnego (czyt: myśląc) doszedłem do wniosku że ciekawiej by to wyglądało gdybym zamiast tych dużych prostokątnych świateł dał mniejsze prostokątne od Scani 2 (są takie w moim zestawie) obok tych "wewnętrznych" okrągłych i na zewnątrz kolejne okrągłe. Co wy na to? O te światła chodzi

DSC00468.jpg

Jak pewnie zauważyliście wcześniej na ramie niema wydechu (ojojoj) niema go dlatego że chcę zrobić komin ale zrobię go ze standardowego wydechu tego modelu. Rura biegnąca od turbiny do tłumika wygląda mniejwięcej tak

DSC00478.jpg

Natomiast sam komin tak

DSC00477.jpg

A na budzie tak

DSC00475.jpg

Jak widzicie wszystko na razie trzyma się na taśmie ponieważ jest to faza projektowa.

Dobra wracając do zacieku na szybie to mam następujący pomysł:

Wiele trucków ma za szybą tablice rejestracyjne (np z innych państw) dla ozdoby i pomyślałem (to mnie wykończyło) że od zewnątrz przykleję na szybę parę "obcych" tablic i nie będzie widać zacieku. Co wy na to?

W sprawie chlapaczy to zainspirowała mnie ta fota

DSCF0285-vi.jpg

Ale powiem wam że od podłoża do najniższego punktu zderzaka (zamocowanego na ramie) jest ok 2cm! Off-road normalnie!

Pozdrawiam!!!

Bartini to są mocowania owiewki dachowej , chlapacz okropny, dobrze pomalowane światła, ale radzę na drugi raz malować dookoła ciemną transparentną farbą.

DSC00449-1.jpg

Tak z innej beczki.

POTRZEBUJĘ taki halogenki jak te. Mogą być obojętnie jakie klosze tylko by byłu prostokątnie i zbliżone do tych kształtów. Wiem że jak ktoś sklejał DAFa XF zostały tam dwa klosze które by się świetnie nadawały. Moja prośba jak ktoś by posiadał takie klosze lub jakie kolwiek inne bardzo chętnie odkupię.

Ciocia kupiła urządzenie wielofunkcyjne laserowe z czarno białą drukarką i na tym sprzęcie wydrukowałem. W internecie oglądałem różne chlapacze i w paincie narysowałem i wydrukowałem.

Fajnie że się podoba!

Witajcie!

Jak zamontować tylne światła wedłóg was?

Opcja 1

DSC004482.jpg

Opcja 2

DSC004492.jpg

Mi bardzeij się podoba opcja 2 ale chciałbym poznać wasze zdanie.

A teraz to czego się najbardziej obawiałem... Chciałem usunąć kropkę farby z szyby zdrapując ją wykałaczką i nie zostawiając śladów, ale coś mnie podkusiło żeby zrobić z pomocą rozpuszczalnika aby było szybciej... I wcale nie było szybciej bo się zrobiło takie coś...

DSC00450-2.jpg

Niewiem czy widać ale jest zaciek na połowie szyby! Jak to usunąć? Może lepiej walnąć szybką do kosza i wykombinować folijkę z jakiegoś opakowania?

To masz problem, ale jest rozwiązanie wytnij kawałek przezroczystego plastiku z opakowania np. po sprzęcie RTV, zabawce, itp

Światła opcja pierwsza, ale zlikwiduj te okrągłe światła(szpecą).

Co do świateł to ja bym zrobił jeszcze inaczej ... A mianowicie :

zamontował bym po trzy okrągłe światła na stronę ( w sumie 6) Ale z tych dwóch opcja 1 .

A co do szybki ciężka sprawa ... W ostateczności przeczyścić papierem ściernym(wodnym) ,i polerka Ale sam dokładnie nie pamiętam,niech ktoś inny to opisze

Pozdrawiam.