Pafica Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 hehe fajnie że go robisz pamiętam że jak byłem mały (przedszkole) to jako fan filmów "powrót do przyszłości" gdy tylko widziałem tego VW mówiłem że "jadą Libijczycy" (część pierwsza filmu) XD ehhh... takie wspomnienie Dawno się tak nie uśmiałem. Dzięki za dbanie o moje zdrowie psychiczne(bo śmiech jest zdrowy....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 jak się jest dzieckiem (wtedy) to różne rzeczy się odwala XD M@rcin a jak może masz aero to walnij mu jakieś hipisowskie malowanie "peace and love", "make peace, not war" itp. fajnie by wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Oczywista sprawa, że trzeba uprościć. Dorób tylko szew z rozciągniętej ramki wzdłuż nagrzewnic. Reszta makiety silnika trzyma się kupy po zmontowaniu silnika do podłogi dorób jeszcze przewody ciepłego powietrza idące do kabiny i zergutnie będzie Bawiłeś się już doborem malowania ? (link do busselecty) Chcesz go zrobić na oryginał czy może wersja California Toy z deską surfingową na pace i plastikową tancerką hula przed szybą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 M@rcin a jak może masz aero to walnij mu jakieś hipisowskie malowanie "peace and love", "make peace, not war" itp. fajnie by wyglądał Nie, nie, nie... nic z tych rzeczy! Ma być pełen oryginał, tak jak by wczoraj fabryke opuscił Oczywista sprawa, że trzeba uprościć. Dorób tylko szew z rozciągniętej ramki wzdłuż nagrzewnic. Reszta makiety silnika trzyma się kupy po zmontowaniu silnika do podłogi dorób jeszcze przewody ciepłego powietrza idące do kabiny i zergutnie będzie Bawiłeś się już doborem malowania ? (link do busselecty) Chcesz go zrobić na oryginał czy może wersja California Toy z deską surfingową na pace i plastikową tancerką hula przed szybą ? Odnośnie malowania, to tak jak napisałem wyżej... Pełen oryginał! Kolory to prawdopodobnie bialo-czerwony, ale rozważam jeszcze zielono-biały. Z tym szwem zobacze jeszcze. A masz może fote jak te przewody idą, z której strony powinne być. Byłbym wdzięczny :] No... i może będzie trzeci kefirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 No... i może będzie trzeci kefirek Dwa to max ... jeden więcej i zdycham rano zdrowie już nie to co kiedyś Przewód idzie na prosto w podłogę. Takie przedłużenie nagrzewnicy w stronę kabiny. Machnij jak możesz fotkę podłogi z przyłożonym na sucho silnikiem to sprawdzimy czy jest sens o tym myśleć. Może być że producent troszeczkę nadmiernie uprościł płaty podłogowe i wtedy szkoda zawracać sobie gitarę. Co do barw nie jestem tego pewien, ale zamiast białego chyba szła kość słoniowa, jednak zaznaczam - nie mam pewności, zresztą może to być odrestaurowany wozik i wtedy kolory to dowolna sprawa. Istotniejsze są chromy. Zderzaki, klamki, kliny uszczelek. To będzie ciekawa zabawa i emblemat przedni, może jakiś ploter tnący ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Zderzaki, klamki, kliny uszczelek. To będzie ciekawa zabawa Mam na to sposób i emblemat przedni, może jakiś ploter tnący ? Spróbuje z taśmami maskującymi lub folią BMF(?) Jak nie to, to sie będe później martwić Machnij jak możesz fotkę podłogi z przyłożonym na sucho silnikiem Proszę. Całość pryśnięta Mr.Surfacer`em 500 Przygotowanie do malowania podkładem: Szybka kąpiel w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń... ..i przyśpieszony proces suszenia xD A tak sie prezentują sie pozostałe częsci gotowe do "gruntowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Zrób coś takiego jak na rysunku. W oryginale przypomina to rurę od odkurzacza (kawałek izolacji elektrycznej ciasno owiń cienkim drucikiem), ułożone to jest w takie łagodne S. Kolor oryginału ciemno szary, młotkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Dzięki, dzięki Spróbuje takie coś wykonać, może sie uda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jak się nie uda to i tak nie będzie widać ale warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Bullik sie troche zaczerwienił Po pierwszej warstwie "Super Italian Red" A teraz 2 szybkie pytanka:) 1) Emblemat powienien być chromowany, czy też czerwony 2) "Paka" w środku powinna być w kolorze górnym, czyli białym czy może w czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Z moich obserwacji wynika, że znaczek lepiej wygląda w chromie a wnętrze paki często jest kauczukowane czyli w modelu będzie to kolor czarny. Jeśli jednak nie chcesz dodawać czarnego to chyba jednak tak jak dól czyli na czerwono. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 znaczek powinien być chromowany, ładna czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 ładna czerwień Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Malowany na kolor znaczek świadczy o remoncie lakierniczym w stylu na (cóż tu powinny pojawić się kropki). Oryginalnie znaczek jest wykonany jako chromowany na wysoki połysk odlew mocowany do blach. Wynika z tego że najlepszym rozwiązaniem było by spiłowanie znaczka i wykonania nowego na ploterze (najbardziej przypominało by to oryginał) z jakiejś niezbyt nawet cienkiej foli aluminiowej (przy montażu kominków używa się takiej samoprzylepnej metalizowane folii, była by gites) Blachę na pace pomaluj na czerwono, a na podłogę wykonaj imitację podłogi z desek (deseczka - odstęp - deseczka) Jeśli coś z tego zrozumiałeś to niezły jesteś cóż pierwsza w nocy nie dodaje mi weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 hmm... a może ten "znaczek" był chromowany wedle życzenia klienta Bo poszukałem troche i znalazłem kilka zdjęć gdzie wyraźnie jest znaczek nie chromowany :| Wersje dla ubogich? No nie wiem... A tu widać dokładnie, ten sam rocznik, a jeden ma biały, a drugi chromowany. zdjęcia z http://www.kdf-wagen.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Zwróć uwagę, że 4 i 7 to jakieś wersje specjalne, ewentualnie przerabiane samodzielnie i posiadają emblemat w kolorze dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Zwróć uwagę, że 4 i 7 to jakieś wersje specjalne, ewentualnie przerabiane samodzielnie i posiadają emblemat w kolorze dołu. Przerabiane auta na prospektach reklamowych Chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 A dla mnie dla kontrastu lepiej by się prezentował znaczek biały. A dla tego ponieważ kasta w tym miejscu ma kolor czerwony i fajne było by po prostu odróżnienie. Jeśli bardzo byś chciał mógłbym ci wykonać znaczek wycinając laserem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Przerabiane auta na prospektach reklamowych Question Chyba nie... Czyli teoria wersji pozostaje Ogólnie jestem za czerwonym lub białym znaczkiem. Bo z tego co rozumiem ty chcesz wersję malowania podobną do tej na ostatnim zdjęciu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Wiem, że robione były wersje tańsze pozbawione chromowanych dodatków. Taki wół roboczy. Faktycznie Twój pick-up to raczej samochód do "roboty" nie podróży. Co do emblematu zasugerowałem się klasycznym busem. Jutro w pracy sprawdzę w którym roku "zubożono" Garbusa, coś mi świta rok 70, dało by to pogląd w jakim okresie zubożono Ogórka. Jednak pewności nabiorę dopiero jutro kiedy popatrzę do mądrych książek. Część tych prospektów to wytwór Westfalii, oni robili zabudowy na innych zasadach. Być może mieli też jakiś wpływ na wygląd zewnętrzny pojazdu. Część zdjęć jest czarno-biała i choć sam jestem przekonany że to nie chrom, to jednak pewności niema, zwłaszcza jeśli chodzi o kolor. Na pierwszej fotce widać chyba ten układ podłogi o którym pisałem (deseczki). Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 A dla mnie dla kontrastu lepiej by się prezentował znaczek biały. A dla tego ponieważ kasta w tym miejscu ma kolor czerwony i fajne było by po prostu odróżnienie. Jeśli bardzo byś chciał mógłbym ci wykonać znaczek wycinając laserem. Dzięki Jak nie poradze sobie z malowaniem, to odezwe sie do Ciebie w tej sprawie... Cytat:Przerabiane auta na prospektach reklamowych Question Chyba nie... Czyli teoria wersji pozostaje Ogólnie jestem za czerwonym lub białym znaczkiem. Bo z tego co rozumiem ty chcesz wersję malowania podobną do tej na ostatnim zdjęciu tak? Tak.. Biało-czerwony z czerwonym emblematem Postanowione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Robione były wersje tańsze pozbawione chromowanych dodatków. Taki wół roboczy. Faktycznie Twój pick-up to raczej samochód do "roboty" nie podróży Tak jest! Czyli narazie będzie czerwony znaczek ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Tyle że malowanie było wtedy też tanie... monobarwne .... Ten programik (Bus selecta) jest niesamowity no nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Tyle że malowanie było wtedy też tanie... monobarwne .... Ten programik (Bus selecta) jest niesamowity no nie ? Też to zauważyłem, że malowane były pzeważnie w jeden kolor A programik jest "the best" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Też to zauważyłem, że malowane były pzeważnie w jeden kolor Neutral Olej to... Twój to wersja de lux na eksport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi