Seb Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca (edytowane) Czyli jakby mogły wyglądać Tygrysy I gdyby produkowano je o kilka miesięcy dłużej: Dla mniej wtajemniczonych główną cechą charakterystyczną tego kota jest działo L71 (oryg. L56) i kilka jeszcze bajerów jak uproszczone wydechy itp. Do zbudowania tego Tygrysa potrzebowałem dwóch modeli Takoma: Edytowane 24 Lipca przez Seb 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca 1 godzinę temu, Seb napisał: Ze względu na skomplikowany proces produkcyjny utrzymanie dalszej produkcji tego pojazdu w tej formie było nie opłacalne , co do wersji z działem L71 i FG1250 (chyba) to taka wersja mogła być już produkowana dużo prędzej niż np.1945/46 gdyż L71 była produkowana w 1943 roku podobnie jak i FUG 1250 Puma (pierwsze próby montażu na Pantherach . P.S. Sam model ciekawy , gdyż nie często budowany w tym wariancie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Dobrze wygląda, podoba mi się kolor zielonego który wybrałeś. Jak sie składała te tygrysy od takoma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 4 godziny temu, michal0281 napisał: Dobrze wygląda, podoba mi się kolor zielonego który wybrałeś. Jak sie składała te tygrysy od takoma? Nie ma tragedii ze składaniem, ale mogłoby być lepiej. Farba Tamiya XF89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca W dniu 23.07.2025 o 17:09, Seb napisał: ... Do zbudowania tego Tygrysa potrzebowałem dwóch modeli Takoma: A nie pięciu? Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 2 godziny temu, Thalgonis napisał: A nie pięciu? Bardzo ładny Hehe, ale w sumie dach wieży to Dragon czyli trzech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi