Skocz do zawartości

U.S. 4x4 Truck Bantam 40 BRC w/crew - 1/35 MiniArt

Messer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 4 months later...

Witam. Czas odgrzać temat .

Zmieniła się koncepcja podstawki. Zamiast domu będzie narożnik zaniedbanej posesji z widoku przechodnia.

A będzie wyglądać to tak:

podstawkapodbantama.jpg

podstawkapodbantama3.jpg

podstawkapodbantama4.jpg

podstawkapodbantama8.jpg

podstawkapodbantama10.jpg

Chodnik i kamyczki są z gipsu. Jak widać gdzie nie gdzie poodpadało więc będą poprawki. Na górze będzie jeszcze wylany klej do płytek jako imitacja betonowej wylewki. Dojdzie jeszcze płot i ogrodzenie oraz kilka detali nadających odpowiedni klimat.

Pozdrawiam

Messer

Witam.

Doszedł słupek narożny oraz płot - bardzo prosty, lekko krzywy - nadgryziony zębem czasu...

pot.jpg

pot4.jpg

pot3.jpg

pot1.jpg

Wszystko jest na sucho, jak widać chodnik i kamyczki dostały pierwszy kolor.

Pozdrawiam

Messer

Witam.

Malowania ciąg dalszy. Kamyczki dostały kilka odcieni szarego, miejscami brązowego ( kilka odcieni), piaskowego i transparentnego czarnego. Chodnik podobnie - tyle że bez brązowego. Zostało pomalowana wylewka betonowa - różne odcienie szarego i trans. czarny. Potem poszły rdzawe pigmenty - tam gdzie najciemniej będzie stać rdzewiejąca i trochę podziurawiona beczka, dojdą też jakieś inne pierdółki, które będą rdzewieć.

Rdza na środku wylewki wskazuje miejsce gdzie będzie stać Bantam... Rdza jest narazie trochę przejaskrawiona- będzie trochę bardziej stonowana przez oleje, itp....

kolorki4.jpg

kolorki3.jpg

kolorki16.jpg

kolorki15.jpg

kolorki14.jpg

kolorki8.jpg

kolorki7.jpg

kolorki11.jpg

kolorki13.jpg

Pozdrawiam

Messer

• 1 year later...

Witam,

Odkopałem temat przy okazji przeprowadzki. Podmalowałem tu i tam, dodałem listki, cienkie gałązki, beczki, deski i parę rupieci. Pęknięte ogrodzenie z przesunięciem i rdzą w miejscu spawania. Doszła tabliczka z nazwą ulicy. Do skończenia pozostały w bantamie światła z tyłu i pasy.

Może dojdzie jakiś figurant.

Fotki:

gdzies34.jpg

gdzies33.jpg

gdzies32.jpg

gdzies31.jpg

gdzies30.jpg

gdzies29.jpg

gdzies28.jpg

gdzies27.jpg

gdzies26.jpg

gdzies25.jpg

gdzies24.jpg

gdzies23.jpg

gdzies22.jpg

gdzies21.jpg

gdzies18.jpg

gdzies17.jpg

gdzies16.jpg

gdzies15.jpg

gdzies14.jpg

gdzies13.jpg

gdzies12.jpg

gdzies11.jpg

gdzies10.jpg

gdzies8.jpg

gdzies7.jpg

gdzies6.jpg

gdzies5.jpg

gdzies4.jpg

gdzies3.jpg

gdzies2.jpg

gdzies1.jpg

gdzies.jpg

Dodatkowo w przeprowadzce ucierpiał słupek narożny - stąd szpachla na nim. Przyjdzie mi jeszcze dokładniej wytrzeć wszystko z kurzu, bo widać włoski jeszcze gdzieniegdzie.

Pozdrawiam

Messer

Przez ciebie musiałem szukać przez godzinę szczęki, bo poleciała z zachwytu gdzieś za meble...

Genialnie to wygląda, ogrom pracy, poziom wręcz tytaniczny no i efekt. Brawo co więcej powiedzieć można. Szokujesz poziomem i jakością.

Przybrudzisz nieco opony? bo tego tylko mi brakuje.

Pozdrawiam!