m1013 Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 A z jakiej monografii korzystasz? Marzą mi się też wszystkie Dodge, od VC nawet... Ech... Cytuj
Messer Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Napisano 27 Stycznia 2009 m1013 Odnośnie Willysa to WWP "jeep i detail" - pierwsza część, ostatnio kupiłem tez WWP "GPW jeep", a do bantama - net, jest trochę fotek w sieci Cytuj
Messer Napisano 29 Maja 2009 Autor Napisano 29 Maja 2009 Witam. Czas odgrzać temat . Zmieniła się koncepcja podstawki. Zamiast domu będzie narożnik zaniedbanej posesji z widoku przechodnia. A będzie wyglądać to tak: Chodnik i kamyczki są z gipsu. Jak widać gdzie nie gdzie poodpadało więc będą poprawki. Na górze będzie jeszcze wylany klej do płytek jako imitacja betonowej wylewki. Dojdzie jeszcze płot i ogrodzenie oraz kilka detali nadających odpowiedni klimat. Pozdrawiam Messer Cytuj
Messer Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Doszedł słupek narożny oraz płot - bardzo prosty, lekko krzywy - nadgryziony zębem czasu... Wszystko jest na sucho, jak widać chodnik i kamyczki dostały pierwszy kolor. Pozdrawiam Messer Cytuj
Messer Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Napisano 4 Czerwca 2009 Witam. Malowania ciąg dalszy. Kamyczki dostały kilka odcieni szarego, miejscami brązowego ( kilka odcieni), piaskowego i transparentnego czarnego. Chodnik podobnie - tyle że bez brązowego. Zostało pomalowana wylewka betonowa - różne odcienie szarego i trans. czarny. Potem poszły rdzawe pigmenty - tam gdzie najciemniej będzie stać rdzewiejąca i trochę podziurawiona beczka, dojdą też jakieś inne pierdółki, które będą rdzewieć. Rdza na środku wylewki wskazuje miejsce gdzie będzie stać Bantam... Rdza jest narazie trochę przejaskrawiona- będzie trochę bardziej stonowana przez oleje, itp.... Pozdrawiam Messer Cytuj
MrDyzio Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Bardzo mi się podoba zróżnicowanie kolorystyczne kamieni i chodnika. Nareszcie coś drgnęło w temacie. Do dzieła Cytuj
Messer Napisano 19 Marca 2011 Autor Napisano 19 Marca 2011 Witam, Odkopałem temat przy okazji przeprowadzki. Podmalowałem tu i tam, dodałem listki, cienkie gałązki, beczki, deski i parę rupieci. Pęknięte ogrodzenie z przesunięciem i rdzą w miejscu spawania. Doszła tabliczka z nazwą ulicy. Do skończenia pozostały w bantamie światła z tyłu i pasy. Może dojdzie jakiś figurant. Fotki: Dodatkowo w przeprowadzce ucierpiał słupek narożny - stąd szpachla na nim. Przyjdzie mi jeszcze dokładniej wytrzeć wszystko z kurzu, bo widać włoski jeszcze gdzieniegdzie. Pozdrawiam Messer Cytuj
Stojkovic Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Przez ciebie musiałem szukać przez godzinę szczęki, bo poleciała z zachwytu gdzieś za meble... Genialnie to wygląda, ogrom pracy, poziom wręcz tytaniczny no i efekt. Brawo co więcej powiedzieć można. Szokujesz poziomem i jakością. Przybrudzisz nieco opony? bo tego tylko mi brakuje. Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi