m1013 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 A z jakiej monografii korzystasz? Marzą mi się też wszystkie Dodge, od VC nawet... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 m1013 Odnośnie Willysa to WWP "jeep i detail" - pierwsza część, ostatnio kupiłem tez WWP "GPW jeep", a do bantama - net, jest trochę fotek w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Witam. Czas odgrzać temat . Zmieniła się koncepcja podstawki. Zamiast domu będzie narożnik zaniedbanej posesji z widoku przechodnia. A będzie wyglądać to tak: Chodnik i kamyczki są z gipsu. Jak widać gdzie nie gdzie poodpadało więc będą poprawki. Na górze będzie jeszcze wylany klej do płytek jako imitacja betonowej wylewki. Dojdzie jeszcze płot i ogrodzenie oraz kilka detali nadających odpowiedni klimat. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Doszedł słupek narożny oraz płot - bardzo prosty, lekko krzywy - nadgryziony zębem czasu... Wszystko jest na sucho, jak widać chodnik i kamyczki dostały pierwszy kolor. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 Witam. Malowania ciąg dalszy. Kamyczki dostały kilka odcieni szarego, miejscami brązowego ( kilka odcieni), piaskowego i transparentnego czarnego. Chodnik podobnie - tyle że bez brązowego. Zostało pomalowana wylewka betonowa - różne odcienie szarego i trans. czarny. Potem poszły rdzawe pigmenty - tam gdzie najciemniej będzie stać rdzewiejąca i trochę podziurawiona beczka, dojdą też jakieś inne pierdółki, które będą rdzewieć. Rdza na środku wylewki wskazuje miejsce gdzie będzie stać Bantam... Rdza jest narazie trochę przejaskrawiona- będzie trochę bardziej stonowana przez oleje, itp.... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Bardzo mi się podoba zróżnicowanie kolorystyczne kamieni i chodnika. Nareszcie coś drgnęło w temacie. Do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Kamyczki i płytki jak z życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Witam, Odkopałem temat przy okazji przeprowadzki. Podmalowałem tu i tam, dodałem listki, cienkie gałązki, beczki, deski i parę rupieci. Pęknięte ogrodzenie z przesunięciem i rdzą w miejscu spawania. Doszła tabliczka z nazwą ulicy. Do skończenia pozostały w bantamie światła z tyłu i pasy. Może dojdzie jakiś figurant. Fotki: Dodatkowo w przeprowadzce ucierpiał słupek narożny - stąd szpachla na nim. Przyjdzie mi jeszcze dokładniej wytrzeć wszystko z kurzu, bo widać włoski jeszcze gdzieniegdzie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Przez ciebie musiałem szukać przez godzinę szczęki, bo poleciała z zachwytu gdzieś za meble... Genialnie to wygląda, ogrom pracy, poziom wręcz tytaniczny no i efekt. Brawo co więcej powiedzieć można. Szokujesz poziomem i jakością. Przybrudzisz nieco opony? bo tego tylko mi brakuje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi