Tomasz_Dusza Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Witam Dzisiaj stałem się posiadaczem kompresora Sparmax i mam aerograf Paasche Talon. I mam takie pytanie. Jakie ustawiacie ciśnienie(ile barów) aby malować cienkie kreski dobrze rozrzedzoną farbą np. gunze c albo hataką serii orange??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Zacząłbym od rozcieńczenia ok 4:1/3:1 na korzyść rozcieńczalnika i od 1 bar, powoli schodząc w dół. Przy malowaniu cienkich kresek zwróć uwagę że aerograf musi być bardzo blisko malowanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia 1 bar i powoli schodzić, ok tak spróbuje. Dzięki. P.S. Sorki że sam za pierwszym razem nie próbowałem ale wolałem się spytać a nie eksperymentować. W każdym razie oszczędzić sobie nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano Piątek o 06:02 Autor Share Napisano Piątek o 06:02 Już jestem po pierwszych malowaniach i musze przyznać że ten sparmax to super kompresor. Ładnie mi się malowało na ciśnieniu poniżej 1 bara a sam kompresor może być włączony non-stop bo ma zbiornik wyrównawczy i automat wyłączający sprężarke jak dojdzie do ustawionego poziomu ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi