jerzype Napisano Piątek o 11:59 Share Napisano Piątek o 11:59 (edytowane) Szybki projekt na wrzesień. Zmotywowany faktem,że ftf wypuścił PzInża postanowiłem ukończyć rozgrzebamy projekt dioramy ukazującej bitwę pod Jordanowem. Tytułowy PzInż302 to druk MP3D.eu (jak to u Przemka świetny stosunek jakości do ceny). Tarki prawie nie ma, Przemek naprawdę dba o to. Wymagał jednak kilku poprawek: dodane chlapacze, podnóżki,rurki do stelaża, silniki do wycieraczek, zaślepiona dziura po km w podłodze, bardzo upierdliwe rączki/ poręcze z tyłu oraz wymienione lampy na znakomite druki także od EMP3D. Do tego tablica rejestracji i lampka zmienione i przesunięte, odtworzony sprzęg z tylu oraz zderzak przedni który był pelny. Odciąłem go delikatnie, przeciąłem i doszlifowane a następnie dokleilem na powrót do zaczepów i dodałem mocowanie rejestracji. Opończy nie Odciąłem ale usunąłem paski i zastąpiłem fototrawionymi. Poprawki zakończyłem dodaniem lusterka, lampek na błotnikach oraz imitacji logo Polskiego Fiata (co było trudne). A ha, nowego PzInża 302 w związku z tym nie kupię...ale... jeśli widzieliście unbox Adama to w prezentowanych kalkach są też rejestracje które sprawdziłem no i 4 są z wersji telefonicznej z przyczepką, która zapewne niebawem Bofors To ranimacja zrobionego kiedyś Boforsa FTF. Doszły detale: celownik, mocowanie osłony, wycior czy osłona przed odrzutem. Scenkę uzupełnią figurki (takie sobie) Ścianie oraz własnoręcznie wykonane skrzynki na amunicję (wzór znalazłem w necie). Cdn... Edytowane Piątek o 12:02 przez jerzype Literówki znalazłem:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Piątek o 12:04 Share Napisano Piątek o 12:04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Piątek o 12:17 Share Napisano Piątek o 12:17 Niezły zakres prac dodatkowych 16 minut temu, jerzype napisał: Bofors To ranimacja zrobionego kiedyś Boforsa FTF Kto tego Boforsa robił to wie, jakie to małe i delikatne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Piątek o 16:29 Share Napisano Piątek o 16:29 W końcu moja bajka. Też mam taki zestaw w planach, ale nie wiadomo kiedy się zrealizuje. Ciekaw jestem efektu końcowego. 4 godziny temu, Grzes napisał: Kto tego Boforsa robił to wie, jakie to małe i delikatne. Boforsa nie robiłem ale robiłem Schneidera i już było pod górkę więc mam wyobrażenie co będzie z Boforsem. Jak sklejałem Schneidera to najlepiej rąk było nie używać bo co chwilę coś sie urywało albo łamało. Najlepiej to sklejać siłą woli albo może robotem chirurgicznym. Ciekawe czy by się dało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Piątek o 16:42 Share Napisano Piątek o 16:42 12 minut temu, Endrju napisał: robiłem Schneidera Schneider to przy Boforsie kolos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano Piątek o 16:48 Autor Share Napisano Piątek o 16:48 Dziękuję za dobre słowa. No tak, ten wczesny plastik ftf był do tego taki lekko miękki i rozwarstwiający jeśli pamietacie, teraz jest dużo lepszy. Z polskich pojazdów to mam jeszcze w budowie Kubusia ale zwyczajnie nie chciało mi się wątku zakładać w sumie może było warto bo dużo pracy było min.wszystkie spawy na nim zrobilem 302ka i Bofors dziś wieczorem dostaną podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano Poniedziałek o 15:20 Autor Share Napisano Poniedziałek o 15:20 Aktualizacja. Wszedł podkład czarny gunze z domieszką szarego plus wstępne rozplanowanie. Cdn... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi