mzmichal Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Witam. Po dłuższej przerwie wróciłem do modelarstwa. Kiedyś sklejałem pancerkę. To jest mój pierwszy cywil. skala 1/24 Revell Trochę o modelu. Planowałem zrobić prosto z pudła, kolor ferrari-czerwony, ale to wyglądało paskudnie. Więc pomalowałem go na fioletowy. Kalek jest nie wiele bo zawsze mam probem z ich nakładaniem. Kierunkowskazy są przeźroczyste. Tylnia szybka jest beznadziejna - kapła mi przez przypadek kropelka kleju i próbowałem to jakoś ratować. Przyjmę ostrą krytykę, wkońcu człowiek uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Kolor to rzecz gustu więc nie będę się wypowiadał. Musisz ostro pracować nad: - spasowaniem elementów - tutaj głównie w oczy rzuca się tylna klapa (ja wiem że to Revell a nie Tamka, no ale można chyba to było troszkę bardziej dopasować) - linie podziału - zapuszczaj je ciemnym kolorem, dodają realizmu modelowi - otwory w tarczach hamulcowych można by było chociaż zapuścić ciemną farbką (super ekstra jeśli byś je przewiercił na wylot ) - chrom na kołach - Revell robi go tragicznie, mogłeś wrzucić felgi do kreta na parę minut i pomalować od nowa - przednie boczne kierunkowskazy na błotnikach na pomarańczowo a nie na fioletowo - świecące wnętrze - staraj się je w przyszłości malować matowymi farbkami, nawet skóra w prawdziwym samochodzie się tak nie świeci To są tylko rady co mogłeś zrobić lepiej w tym modelu. Nie bierz tego za jakikolwiek atak na Twoją osobę. I tak gratuluję Ci podjęcia tematu. Ćwicz, rób kolejne modele a twój warsztat będzie coraz lepszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 "-" - lakier na satynowo - lusterka są w Enzo w kolorze nadwozia - uszczelki - ramy szyb bocznych - koła - kolor i wentyle - wydechy - migacze "+" - temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 "-"- lakier na satynowo - lusterka są w Enzo w kolorze nadwozia - uszczelki - ramy szyb bocznych - koła - kolor i wentyle - wydechy - migacze "+" - temat kolor lakieru mi odpowiada spray mi się skończył a zapomniałem przykleić lusterka uszczelek i ramy szyb bocznych nie malowałem bo to mój pierwszy cywil a nie chciałem spaprać roboty migacze są przeźroczyste wydechy są........................ Edit... Na tym forum, nie używamy wulgaryzmów... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Przezroczysty migacz jest srebrny z małym dodatkiem pomarańczu od żarówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 wydechy są Edit... Na tym forum, nie używamy wulgaryzmów... Admin... na słownictwo tez uważaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Przyjmę ostrą krytykę, wkońcu człowiek uczy się na błędach.... wydechy są Edit... Na tym forum, nie używamy wulgaryzmów... Admin... Chyba ciśnienie koledze skoczyło, nie na taką krytykę byłeś przygotowany. Lakier - mam na myśli fakturę a nie kolor. Lusterka - lepiej malować nie przyklejone, łatwiejsze polerowanie. Migacze (x2) - jeden na błotniku, drugi w lampie zespolonej z przodu. Wydechy - wystarczy kropelka czarnego i będą o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Przyjmę ostrą krytykę, wkońcu człowiek uczy się na błędach.... wydechy są Edit... Na tym forum, nie używamy wulgaryzmów... Admin... Chyba ciśnienie koledze skoczyło Nie skoczyło mi ciśnienie, byłem przygotowany na wytykanie tylu błędów. Sam jestem Edit... Na tym forum, nie używamy wulgaryzmów... Admin... na model. Mógbły wyjść dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Witam Zgodzę sie z wcześniejszymi punktami kolegi Portalusa... Co do spasowania elementów wiem dobrze ze w tym modelu revell się nie popisal bo tez taki mam sklejony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Nie martw się,na czyms przecież trzeba sie uczyć,ale ten kolor to profanacja auta jakim jest Ferrari i to na dodatek Enzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dajcie spokój kolorowi. Chciał coś ala róż to ma i tyle. Lepiej ocenić jakość powłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi