Jump to content

VW Golf16v II Fujimi skala 1/24

mzmichal
 Share

Recommended Posts

Ostatnio w ręce wpadł mi golfik. Przeróbki jakich dokonam, bądź dokonałem:

-obniżony,

-nowe felgi (pięcioramiene),

-brak klamek,

-brak tylniej i przedniej numer rejestracji (fujimi oferuje brzydkie japońskie blaszki),

-światła

Podwozie:

58246541xy7.jpg

w1024.png

Karoseria:

38910880fz0.jpg

w1024.png

44278769cg2.jpg

w1024.png

39087611jr8.jpg

w1024.png

Światła:

ss854936bp5.jpg

w1024.png

ss854937wd5.jpg

w1024.png

Zastanawiam się którędy kable poprowadzić. Baterie typu AA i AAA nie wcisnę do modelu, nie zmieszczą się. Najlepiej byłoby gdy kabelki ostrożnie wysunę obok rury wydechowej tak aby nie wystawały i można byłoby je podłaczyć do bateri. Aha, przydałoby się jakoś zamaskować lampi bo świecą od dołu.

Właśnie, że japońce nie pomyslały o silniku; więc i maska jest na stałe przymocowana. Lampki znajdują się w wywierconych otworach. Niestety nie są prostopadle do grila, ponieważ są za długie i nadkola uniemożliwiają zamontowanie ich prostopadle. Są lekko pod skosem.

Zobacz czy nie masz miejsca pod tylną kanapą. W jedynce którą właśnie dłubię, tam cwaniaki zrobili miejsce na baterię. A włącznik prądu to mistrzostwo świata, obraca się tą wanną na koło zapasowe. Sobie wymyślili.

No właśnie pytałem o tą maskę czy będziesz robił otwieraną bo, chciałem Ci podsunąć pomysł z baterią pod kanapą ale już widzę kolega Corsair mnie ubiegł. Proponowałbym Ci abyś sobie zrobił otwieraną maskę, i podciągnął dwa kabelki od akumulatorka do maski i w momencie rozładowania otwierasz maskę (że niby nic) i podpinasz zasilacz a potem myk myk zamykasz i sprawy nie było

No właśnie miki dobrze zauważył. Bateria się wyładuje i co zrobić Modelu nie rozkleisz bo szkoda, zrób lepiej jakąś instalację awaryją. Albo daj baterię od telefonu i elegancki wtyk pod podwoziem