Paweł Czarnocki Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Napędowe są te większe, a sterowanie jak czołgiem, poprzez blokowanie obrotu jednego z kół?... Grzesiu mnie raczej ciekawi jak te wielgachne koła były napędzane ? Takie zawodowe zboczenie mechanika Nie widzę ani żadnych wałów idących w stronę koła a co za tym idzie nie ma żadnych obudów przekładni przy kolach. Ani nie widzę tam żadnej przekładni łańcuchowej. No chyba , że w kadłubie było "coś" co przekazywało napęd bezpośrednio na bieżnię koła. Na fotkach tego nie widać a strasznie mnie to nurtuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam I jak ruszyło coś Pytam bo tak się napaliłem, że chyba sam się podejmę podobnego projektu.Aha a co do szprych to trzeba będzie wybrać się do jakiegoś budowlanego i może tam znajdziesz jakieś druty (cieńkie rurki ) Aha i jeszcze jedno pytanko.Drukowałeś na zwykłym papierze czy na czymś twardszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Heh zanim powiem coś o modelu to informuje ze w jednym wątku doszukałem się 3 zbiegów okoliczności 1) ksywka jest dokładnie taka sama jaką miałem w podstawówce z racji nazwiska 2) Kleisz modele dokładnie tak jak ja (przekładanie kartonówek ) 3) Też wyjechalem w celach zarobkowych (można powiedzieć że awans) Za ten modelik jakiś czas temu zabierał się mój ojciec ale klient wycofał się niestety i pewnie nigdy nie zostanie skończony. Szprychy jak dobrze pamiętam wykonał ze sztywnego drutu - takiego jak stosuje się np. na ogrodzeniach (tyllko cieńszego). Fakt faktem lubie nie tylko takie śmieciarskie projekty ale też tego typu machiny dodem z Wild Wild West tak wię dołączam do grona obserwatorów Pozdrawiam iżyczę powodzenia w przeprawie z lokatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Hello Chudziutki I jak brniesz do przodu Znalazłem coś ciekawego na Allegro http://www.allegro.pl/item529861129_pret_mosiezny_2_2_5_3_mm_dlugosc_do_3_m.html Może któraś z średnicy będzie pasowała do szprych w Twoim modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 1) ksywka jest dokładnie taka sama jaką miałem w podstawówce z racji nazwiska Moja wywodzi się raczej z mojej szczupłej budowy ciała I jak Question brniesz do przodu Question Prace troszkę ruszyły. Dzisiaj powycinałem kilka części i narazie tyle. Jutro trochę poskładam to do kupy i wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Moja wywodzi się raczej z mojej szczupłej budowy ciała Tego też ;) Też czekam na dalsze postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi