bart207skw Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września (edytowane) Witam. Rozpoczynam powolny relaksacyjny warsztat gniotliwego Apache Ah-64. Kupiłem go tak naprawdę dla lalek, które chce wykorzystać w innym projekcie. Do rzeczy. Jakość i dokładność tego modelu już była prezentowana w tym dziale w warsztacie. Generalnie bym go nawet nie zaczął, ale pogrzebałem w złomie i znalazłem wiele fajnych rzeczy Dodam, dorobię lub wymienię: pylony i uzbrojenie, wnętrze, działko, golenie podwozia przedniego i tylnego., dziubek. Warsztat bardzo relaksacyjny bez spiny czasowej. Myślę, że nawet może fajnie wyjść. Edytowane 5 Września przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Fajnie , że złom się przydał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września 17 minut temu, Bikernytzu napisał: Fajnie , że złom się przydał dokladnie. mialem go nie robic, ale szkoda mi bylo przy takiej ilosci czesci od Ciebie. Dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września 14 godzin temu, bart207skw napisał: Ciekawie wygląda porównanie rozmiaru Apacza w 72 i Wiewiórki w 48. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Krzychu, jak chcesz to ci żywice doślę koła fotele , wieże optoelektroniczna i kilka innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września 57 minut temu, Bikernytzu napisał: Krzychu, jak chcesz to ci żywice doślę koła fotele , wieże optoelektroniczna i kilka innych to co potrzebuje mam w tych czesciach od ciebie. wiec luz. mzoe jak bede rozbil z italki to sie odezwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Ciekawie wygląda porównanie rozmiaru Apacza w 72 i Wiewiórki w 48. oba sa podobnej dlugości. mam wiewiora w 1/72 z mach2 i za duzy to on nie jest, ale pękaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września ogólnie ten rok - takie było założenie, ze robię słabe modele, aby jak będzie na polce więcej mnie nie kusiło.. jeszcze kilka ich zostało na ten rok. nach jeszcze zrobiłem juz 3xmi-2, mi-24, zaczynam apache. w planach jeszcze lynx, może f-16 i pzl w-3 z ajmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września (edytowane) Mała aktualizacja warsztatu. Cały kadłub poklejona i czeka poszpachlowanie Na pierwszej fotce różnica między częściami zestawowymi a moim złomem. Zmiany to: - tylne podwozie, - wnętrze - na razie tylko fotele, - mocowanie działka, - inne pylony, - nowa sonda z przodu, - wyrzutnia rozpraszaczy. Niedługo kolejne zmiany. Myślę, że może nawet fajnie wyglądać po zrobieniu jak na model MC. Edytowane 8 Września przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września Kolejny etap budowy. Stuningowany wirnik główny i patyczki i antenę że złomu. Kolejny etap to zrobienie imitacji tablic rozdzielczych. Do przodu mam, tylko muszę daszek dorobić. Gorzej z drugim stanowiskiem. Zobaczymy co uda mi się wyrzeźbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Września Autor Share Napisano 12 Września Coś tam dłubnąłem we wnętrzu. Ja w dorabianie części nie umiem. Ale to zawsze coś lepszego niż zestawów nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Września Autor Share Napisano 14 Września (edytowane) Kolejna aktualizacja: - zrobione, pomalowane wnętrze; przyklejone oszklenie, - pomalowane wirniki - zastanawiam się czy kolor Gun metal nie przemalować na oliwkowy w kolorze kadłuba, - doszły drabinki. Edytowane 14 Września przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września (edytowane) Wirnik w ah-64 powinien być w kolorze kadłuba Łopaty czarne, spłowiałe Edytowane 15 Września przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września 7 minut temu, Bikernytzu napisał: Łopaty czarne, spłowiałe dzięki - w końcu ktoś coś w tym wątku skomentował a takie malowanie zrobię na apachu z italki. MC zrobiło do nich kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Podgladam , nie martw się. BTW sprawdzę w domu czy man Dysze wylotowe z italerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września 9 minut temu, Bikernytzu napisał: Podgladam , nie martw się. BTW sprawdzę w domu czy man Dysze wylotowe z italerki to najwyżej w kojejnym wykorzystam, bo widziałem w kolejnym apachu z mc fajne kalki, a jeszcze trochę części mam na longbowa, tylko nie wiem czy będzie mi się chciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Chcesz to ci dam do longbow avionic bay na obie burty skopiowane z academy , oraz kokpit .zerknij na mój warsztat ah-64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Wirnik w ah-64 powinien być w kolorze kadłuba Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Łopaty czarne, spłowiałe To w końcu tak, czy tak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września (edytowane) Piasta wirnika w kolorze kadłuba, Łopaty czarne , os tytan....czytelniej? Edytowane 15 Września przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września Kolejny apdejt: - przemalowane piasty wirników na kolor bazowy kadłuba, - kółka przednie pomalowane, - pomalowana osłona kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września W jakich będzie barwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września 3 godziny temu, Wymysl napisał: W jakich będzie barwach? Coś z malowań z pudła z MC. Ale na pewno nie greckie, bo te pójdą na inne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września Apdejt: - ogon i wirniki pomalowane i polakierowane na gotowi, - reszta kadłuba dostał pierwsza rozcieńczoną warstwę farby jako podkład, - uzbrojenie poszlifowane i czeka na malowanie, Nie byłbym sobą jakbym czego nie spierdzielił. Źle przykleiłem jeden wlot silnika. Na szczęście mam zapas w złomie więc poprawie - na szczęście bo musiałbym nowy model kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Holendra last flight machnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Września Autor Share Napisano 17 Września 1 godzinę temu, Bikernytzu napisał: Holendra last flight machnij Nie wiem czy są tam te kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi