bart207skw Posted September 4 Share Posted September 4 (edited) Witam. Rozpoczynam powolny relaksacyjny warsztat gniotliwego Apache Ah-64. Kupiłem go tak naprawdę dla lalek, które chce wykorzystać w innym projekcie. Do rzeczy. Jakość i dokładność tego modelu już była prezentowana w tym dziale w warsztacie. Generalnie bym go nawet nie zaczął, ale pogrzebałem w złomie i znalazłem wiele fajnych rzeczy Dodam, dorobię lub wymienię: pylony i uzbrojenie, wnętrze, działko, golenie podwozia przedniego i tylnego., dziubek. Warsztat bardzo relaksacyjny bez spiny czasowej. Myślę, że nawet może fajnie wyjść. Edited September 5 by bart207skw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 5 Share Posted September 5 Fajnie , że złom się przydał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 5 Author Share Posted September 5 17 minut temu, Bikernytzu napisał: Fajnie , że złom się przydał dokladnie. mialem go nie robic, ale szkoda mi bylo przy takiej ilosci czesci od Ciebie. Dzieki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted September 5 Share Posted September 5 14 godzin temu, bart207skw napisał: Ciekawie wygląda porównanie rozmiaru Apacza w 72 i Wiewiórki w 48. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 5 Share Posted September 5 Krzychu, jak chcesz to ci żywice doślę koła fotele , wieże optoelektroniczna i kilka innych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 5 Author Share Posted September 5 57 minut temu, Bikernytzu napisał: Krzychu, jak chcesz to ci żywice doślę koła fotele , wieże optoelektroniczna i kilka innych to co potrzebuje mam w tych czesciach od ciebie. wiec luz. mzoe jak bede rozbil z italki to sie odezwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 5 Author Share Posted September 5 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Ciekawie wygląda porównanie rozmiaru Apacza w 72 i Wiewiórki w 48. oba sa podobnej dlugości. mam wiewiora w 1/72 z mach2 i za duzy to on nie jest, ale pękaty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 5 Author Share Posted September 5 ogólnie ten rok - takie było założenie, ze robię słabe modele, aby jak będzie na polce więcej mnie nie kusiło.. jeszcze kilka ich zostało na ten rok. nach jeszcze zrobiłem juz 3xmi-2, mi-24, zaczynam apache. w planach jeszcze lynx, może f-16 i pzl w-3 z ajmodel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 8 Author Share Posted September 8 (edited) Mała aktualizacja warsztatu. Cały kadłub poklejona i czeka poszpachlowanie Na pierwszej fotce różnica między częściami zestawowymi a moim złomem. Zmiany to: - tylne podwozie, - wnętrze - na razie tylko fotele, - mocowanie działka, - inne pylony, - nowa sonda z przodu, - wyrzutnia rozpraszaczy. Niedługo kolejne zmiany. Myślę, że może nawet fajnie wyglądać po zrobieniu jak na model MC. Edited September 8 by bart207skw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 9 Author Share Posted September 9 Kolejny etap budowy. Stuningowany wirnik główny i patyczki i antenę że złomu. Kolejny etap to zrobienie imitacji tablic rozdzielczych. Do przodu mam, tylko muszę daszek dorobić. Gorzej z drugim stanowiskiem. Zobaczymy co uda mi się wyrzeźbić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 12 Author Share Posted September 12 Coś tam dłubnąłem we wnętrzu. Ja w dorabianie części nie umiem. Ale to zawsze coś lepszego niż zestawów nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 14 Author Share Posted September 14 (edited) Kolejna aktualizacja: - zrobione, pomalowane wnętrze; przyklejone oszklenie, - pomalowane wirniki - zastanawiam się czy kolor Gun metal nie przemalować na oliwkowy w kolorze kadłuba, - doszły drabinki. Edited September 14 by bart207skw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) Wirnik w ah-64 powinien być w kolorze kadłuba Łopaty czarne, spłowiałe Edited September 15 by Bikernytzu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 15 Author Share Posted September 15 7 minut temu, Bikernytzu napisał: Łopaty czarne, spłowiałe dzięki - w końcu ktoś coś w tym wątku skomentował a takie malowanie zrobię na apachu z italki. MC zrobiło do nich kalki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 15 Share Posted September 15 Podgladam , nie martw się. BTW sprawdzę w domu czy man Dysze wylotowe z italerki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 15 Author Share Posted September 15 9 minut temu, Bikernytzu napisał: Podgladam , nie martw się. BTW sprawdzę w domu czy man Dysze wylotowe z italerki to najwyżej w kojejnym wykorzystam, bo widziałem w kolejnym apachu z mc fajne kalki, a jeszcze trochę części mam na longbowa, tylko nie wiem czy będzie mi się chciało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 15 Share Posted September 15 Chcesz to ci dam do longbow avionic bay na obie burty skopiowane z academy , oraz kokpit .zerknij na mój warsztat ah-64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted September 15 Share Posted September 15 Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Wirnik w ah-64 powinien być w kolorze kadłuba Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Łopaty czarne, spłowiałe To w końcu tak, czy tak? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) Piasta wirnika w kolorze kadłuba, Łopaty czarne , os tytan....czytelniej? Edited September 15 by Bikernytzu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 15 Author Share Posted September 15 Kolejny apdejt: - przemalowane piasty wirników na kolor bazowy kadłuba, - kółka przednie pomalowane, - pomalowana osłona kabiny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted September 16 Share Posted September 16 W jakich będzie barwach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 16 Author Share Posted September 16 3 godziny temu, Wymysl napisał: W jakich będzie barwach? Coś z malowań z pudła z MC. Ale na pewno nie greckie, bo te pójdą na inne modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 16 Author Share Posted September 16 Apdejt: - ogon i wirniki pomalowane i polakierowane na gotowi, - reszta kadłuba dostał pierwsza rozcieńczoną warstwę farby jako podkład, - uzbrojenie poszlifowane i czeka na malowanie, Nie byłbym sobą jakbym czego nie spierdzielił. Źle przykleiłem jeden wlot silnika. Na szczęście mam zapas w złomie więc poprawie - na szczęście bo musiałbym nowy model kupować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bikernytzu Posted September 17 Share Posted September 17 Holendra last flight machnij Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 17 Author Share Posted September 17 1 godzinę temu, Bikernytzu napisał: Holendra last flight machnij Nie wiem czy są tam te kalki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts