mig Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września (edytowane) Saiman 200 Kora Models a właściwie przepak Jach 2. Dodałem pasy do foteli pilotów z Eduarda, dorobiłem rury wydechowe z igieł. Przerobiłem mocowanie skrzydła tak aby się obracało. Wzmocniłem usterzenie pionowe przy pomocy drucika stalowego. naciągi. Malowany AK (podkład), Hatakami, Italeri, pędzlem. Początkowo miał być pomalowany na bianco avorio ale malowanie nie wyszło i poszło do zmycia. Przy drugim podejściu zmieniłem malowanie na szare z białymi pasami. Które też nie wyszło tak jak chciałbym. Model mocno wymęczony. Ot. taka włoska tragedia. Naciągi też nieźle dały w kość, zwłaszcza te łączące górny płat z dolnym. Saiman 200 Szkoła lotnicza Siena - Ampugnano, Włochy 1941-1942. Na podstawce. Gotowiec firmy Coastakits. Beczki - Pavla Edytowane 9 Września przez mig 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Widać że trochę wymęczony. Podwozie wygląda jak w VW Passatach po wyklepaniu przez polskich mechaników. Jeździ ale trochę krzywo . Duży plus za rzadki model! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Budowy się nie czepiam, za temat bardzo duży plus. Fajny, rzadki maluch . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi