Thalgonis Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Wrześniowy „debiut” późniejszego asa Luftwaffek, Adolfa Gallanda (w sumie 105 zwucięstw). Ciekawostka dot. tego pilota: w wojnie domowej w Hiszpanii Galland nie odniósł spektakularnych sukcesów, ale zdobył doświadczenie jako pilot samolotów szturmowych i przyczynił się do rozwoju tego rodzaju lotnictwa. Początek II wojny światowej zastał go właśnie w oddziałach szturmowych, ale ten typ latania wybitnie mu nie odpowiadał. Z pomocą przyszedł mu pewien lekarz wydający zaświadczenie o braku zdolności do latania w samolotach z otwartą kabiną w związku z bólami reumatycznymi. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Sobota o 07:45 Share Napisano Sobota o 07:45 Naciągi trochę zwiędły. Z czego zostały zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 08:15 Autor Share Napisano Sobota o 08:15 To gotowe części plastikower od GasPatcha Nie zauważyłem, że źle złapało, a potem nie chciałem już szarpać... Jak zaczynałem zabawę z tym modelem, to pierwsze co sprawdzilem, to to, czy klej tamki to złapie - byłem przekonany patrząc na wypraski, że niektóre elementy muszą być żywiczne... Niesamowita jakość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 09:16 Share Napisano Sobota o 09:16 Szkoda że nie ma informacji choćby o użytych farbach i jak się całość budowało. Wracając do farb, kolor RLM63, czyli ten najjaśniejszy na górze, był mocno zbliżony odcieniem do RLM02 którego od biedy można zamiennie użyć. Ten na modelu jest zdecydowanie za jasny. Poza tym i linką anteny całość miła dla oka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 09:34 Autor Share Napisano Sobota o 09:34 17 minut temu, barszczo napisał: Szkoda że nie ma informacji choćby o użytych farbach i jak się całość budowało. ... Opis budowy jest na stronie KFSa - bardzo dobrze napisany, więc nie chcę się kopać Skracając: rewelacyjnie się budowało! Jak pisałem wyżej, miałem wrażenie, że to żywica... Spasowanie świetne. Ta firma ma właściwie tylko trzy modele w ofercie, i chyba się nie dziwię czemu - przygotowanie takiej jakości w plastiku to „trochę” droga zabawa, pewno im się nie opłaca wypuszczać następnych pozycji... Co do kolorów - tak, masz rację, ten jaśniejszy jest za jasny... Nie miałem tej farby, próbowałem dobrać i wyszło jak zawsze u mnie, czyli SF Pozwalam sobie załączyć fragment instrukcji malowania dodanej do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 16:51 Share Napisano Niedziela o 16:51 Fajny podoba się . Skleiłem kiedyś taki z małego modelarza a mam i tego w planach żeby postawić koło P 11c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi