bart207skw Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada Witam. Weekendowy apdejt. Model prawie cały pomalowany poza przednia szybą oraz wlotami powietrza i stoi na swoich kołach. Może jutro się uda. Tutaj pytanie. Szyby na głowa pilotów są barwione na jaki kolor? Niebieski? Torpedy będą czarne z białą śrubą. Kolejne pytanie. Który wirnik wybrać?: ten z już pomalowanymi na czarno łopatami jest podawany w modelu HB na którym się wzoruje, ale na zdjęciu znalazłem ten z nowymi łopatami. To.ktory w tej wersji? Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Listopada Autor Share Napisano 18 Listopada Witam. W końcu mogę pokazać o co chodziło mi z tą przednia szyba. Porównanie z oszkleniem przednim oryginalnie pomalowanym po firmowych przetłoczeniach. Wirnik główny będzie ten nowocześniejszy. Torpedy dostaną czerwone przodu. Trochę tak jak w Merlinach. I muszę się przyznać bo błędu. Myślałem, że tylko ten przód śmigłowca z rysiem występuje tylko z przodem tak jak w modelu HB. A tu zonknjest też z przodem takim jak w modelu MC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada (edytowane) Witam. apdejt warsztatu: - główny wirnik pomalowany, - tylny wirnik prawie skończony - zostały na rankach do wymalowania aluminiowe pasy, - torpedy pomalowane na gotowo - czy może jednak zrobić je całe czarne?, - poprawiłem linię belki w oszkleniu przednim. Edytowane 24 Listopada przez bart207skw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Wtorek o 23:49 Autor Share Napisano Wtorek o 23:49 Kolejny apdejt: - tylny wirnik skończony, - osłony wlotów silników wymalowane - dajcie znać czy tak może być?, - powoli czas malować kalki specyfikiem antyrwaniowym, czyli Mikroskale Liquid Decal Film, - trochę mi się model podrapał, ale to się zamaluje. Chyba powoli zaczyna wyglądać . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Środa o 23:39 Autor Share Napisano Środa o 23:39 Uaktualnienie warsztatu: - pomalowałem ponownie wloty powietrza, robiąc mniejsze paski koloru metalicznego, - wymalowałem ramki w oszklenie przednim, - zasmakowałem ubytki farby. Teraz już tylko lakier, kalki i wash. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Czwartek o 22:55 Autor Share Napisano Czwartek o 22:55 Dalej walczę z końcem: - stwierdziłem, że system składanego ogona będzie mi przeszkadzał w nałożeniu kalkomanii, dlatego zeszlifowałem go i przykleję po nałożeniu kalkomanii - wycięty z innego ogona, - na podszybie położyłem specyfik Tamiya X-19, czy efekt smole na szybach - położyłem dwie warstwy i trochę ciemne wyszło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano wczoraj o 00:30 Autor Share Napisano wczoraj o 00:30 Witam. Model pomalowany Sidoluxem. Jutro kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano wczoraj o 18:00 Autor Share Napisano wczoraj o 18:00 Zacząłem kleić kalki. Trzymajcie kciuki, aby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Kalki skończone. Coś tam muszę jeszcze podmalować, lakier wash i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi