bart207skw Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada Witam. Weekendowy apdejt. Model prawie cały pomalowany poza przednia szybą oraz wlotami powietrza i stoi na swoich kołach. Może jutro się uda. Tutaj pytanie. Szyby na głowa pilotów są barwione na jaki kolor? Niebieski? Torpedy będą czarne z białą śrubą. Kolejne pytanie. Który wirnik wybrać?: ten z już pomalowanymi na czarno łopatami jest podawany w modelu HB na którym się wzoruje, ale na zdjęciu znalazłem ten z nowymi łopatami. To.ktory w tej wersji? Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Listopada Autor Share Napisano 18 Listopada Witam. W końcu mogę pokazać o co chodziło mi z tą przednia szyba. Porównanie z oszkleniem przednim oryginalnie pomalowanym po firmowych przetłoczeniach. Wirnik główny będzie ten nowocześniejszy. Torpedy dostaną czerwone przodu. Trochę tak jak w Merlinach. I muszę się przyznać bo błędu. Myślałem, że tylko ten przód śmigłowca z rysiem występuje tylko z przodem tak jak w modelu HB. A tu zonknjest też z przodem takim jak w modelu MC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada (edytowane) Witam. apdejt warsztatu: - główny wirnik pomalowany, - tylny wirnik prawie skończony - zostały na rankach do wymalowania aluminiowe pasy, - torpedy pomalowane na gotowo - czy może jednak zrobić je całe czarne?, - poprawiłem linię belki w oszkleniu przednim. Edytowane 24 Listopada przez bart207skw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 25 Listopada Autor Share Napisano 25 Listopada Kolejny apdejt: - tylny wirnik skończony, - osłony wlotów silników wymalowane - dajcie znać czy tak może być?, - powoli czas malować kalki specyfikiem antyrwaniowym, czyli Mikroskale Liquid Decal Film, - trochę mi się model podrapał, ale to się zamaluje. Chyba powoli zaczyna wyglądać . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Środa o 23:39 Autor Share Napisano Środa o 23:39 Uaktualnienie warsztatu: - pomalowałem ponownie wloty powietrza, robiąc mniejsze paski koloru metalicznego, - wymalowałem ramki w oszklenie przednim, - zasmakowałem ubytki farby. Teraz już tylko lakier, kalki i wash. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Czwartek o 22:55 Autor Share Napisano Czwartek o 22:55 Dalej walczę z końcem: - stwierdziłem, że system składanego ogona będzie mi przeszkadzał w nałożeniu kalkomanii, dlatego zeszlifowałem go i przykleję po nałożeniu kalkomanii - wycięty z innego ogona, - na podszybie położyłem specyfik Tamiya X-19, czy efekt smole na szybach - położyłem dwie warstwy i trochę ciemne wyszło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Niedziela o 00:30 Autor Share Napisano Niedziela o 00:30 Witam. Model pomalowany Sidoluxem. Jutro kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Niedziela o 18:00 Autor Share Napisano Niedziela o 18:00 Zacząłem kleić kalki. Trzymajcie kciuki, aby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano Niedziela o 23:30 Autor Share Napisano Niedziela o 23:30 Kalki skończone. Coś tam muszę jeszcze podmalować, lakier wash i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu (edytowane) Witam. W sumie to już prawie koniec. Model polakierowany satynowym lakierem. Jutro wleci tu i tam wash. Widzimy się w galerii. Edytowane 8 godzin temu przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi