Skocz do zawartości

UNIMOG RW1 Revell 1:24 /STARMANIA/

starmania

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...

016e994fc81ba24fm.jpg

133b4cc7c9fec668m.jpg

4b550a6ac25b4105m.jpg

Kabina wraz z zabudową malowana podkładem

95521c0868338ca1m.jpg

ce033b1b18e5cb8em.jpg

6ca8aa995c19daffm.jpg

9d6968d69f9e4f27m.jpg

405c7168f0622b48m.jpg

46dd66618e4c611am.jpg

Ramo po malowaniu z przymiarką silnika i kół. Do malowania używałem oryginalnych lakierów samochodowych

19ff563300f830a0m.jpg

Przymiarka wnętrza kabiny

0fbef708838f0672m.jpg

b065e63a8f48efddm.jpg

Przymiarka kabiny

7d2a74a211db4d21m.jpg

drzwi po malowaniu

899290e26b95d2b8m.jpg

przedni gril

89be37413e2b2309m.jpg

tapicerka na drzwi

764860056919fceam.jpg

deska rozdzielcza

edd6d2dc633bd27bm.jpg

wykonałem tylnią tapicerkę kabiny i dorobiłem tylnie szyby, ponieważ w oryginalnym zestawie brakowało tych szyb

bc7c5bfed2b9df43m.jpg

wykonałem tapicerkę podsufitki

Fajny model Z czego zrobiłeś taspicerke Mógłbyś wklejać fotki ciut lepszej jakości. Pozodzenia w dalszych pracach.

Witam. Tapicerkę wykonałem z przedniej części maski pyłowej jednorazowej. Jest to siateczka, która daje się malować różnymi lakierami i ilealnie imituje dziurkowaną tapicerkę. A zdjęcia postaram się wystawiać lepsze. Pozdrawiam

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

Śliczny strażak Tylko mam dwie uwagi - szczeble drabinki powinne być chyba czarne i nie wiem czy paka jest zamontowana już na stałe na zdjeciu widać, że w stosunku do kabiny pochylona jest na lewą stronę.

hmmm z daleka tzn na takich ogólnych fotach wygląda fajnie, za samo to, że strażacki u mnie wielki plus, bo sam uwielbiam "czerwone" autka, ale...

Trzon bosaka zrobił bym raczej na ciemny brąz, wiosła jakiś jasny "drzewniany", co do szczebli drabinki, nie czepiam się, bo na jednym z naszych wozów też co prawda 14D ale też miała miejscami pokrycia czymś a'la anty poślizg, guma??? w każdym razie diabli nadali i też było czerwone... niestety... do poprawy lampy najaśnic, nie mogą być czarne, nie udało ci się niestety przy malowaniu żaluzji skrytek i "miesza" ci się to srebro to czerwień, nawet jeśli jedziesz pędzlem (ja swojego RW-1 też trzasnąłem pędzlem) staraj się lepiej kombinować z maskowaniem, taśma, maskol?? no buda jest niby przekoszona, ale u mnie pamiętam też cos takiego wystąpiło, wystarczyła drobna korekta. coś mi nie leży też ta drabinka z tyłu, ale... generalnie milutki modelik no i najmilszy temacik, więc duuuże dla Ciebie!!!

p/s w resztę nie wnikam bo fotki niekiedy są mało wyraźne, nie ostre, popróbuj z jakimś drobnym makro oczywiście w miarę swoich możliwości, lepsze oświetlenie...... itd