MCzarnowicz Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Witam serdecznie! Jestem kolejnym pancerniakiem atakującym forum lotników. Tak mnie ostatnio coś wzięło żeby po kilku ładnych latach przerwy od samolotów, jak mówi żona, wrócić do korzeni. Proszę mości kolegów o pomoc żeby z tej maszyny wyszło coś przypominającego oryginał. Za pierwszą ofiarę mojego nawrotu do lotnictwa wybrałem Eduardowską 110 w wersji D. Puki co dłubie sobie wnętrzności, oto efekty: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Jestem kolejnym pancerniakiem atakującym forum lotników. Jak widzę, z dużo większym doświadczeniem , aniżeli ja. To co widzę, słabo..bo słabo(nie wina fot,a odbiorników- czyt. oczy), okropnie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 No modelik teoretycznie zacny. Teoretycznie bo z tego co wiem nie ma on za dobrej opini jeśli idzie o sklejalność.Ale zobaczymy co Tobie wyjdzie. Życze powodzenia.Na razie zapowiada się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Właśnie też słyszałem o tych niespasowaniach i miejscami nadgorliwości w dziedzinie szczegółowości. Jakich konkretnie baboli mogę się spodziewać? Mam jednak nadzieję, że dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Obserwuje i kibicuję! Czemu nie zdecydowałeś się wystartować z tym modelem w konkursie? Wszystko na razie jak trzeba pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 w jakim konkursie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Zimowy konkurs MODELWORK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 kolega nie wiedział??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Kolega ostatnio był zajęty po uszka robotą, a w ogóle jest pancerniakiem - jeśli to jest w tym wypadku okolicznością łagodząca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 każdy może nie zauważyć, no szkoda, ale możesz i inny model tam dać viewforum.php?f=106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Rzezam się z modelem, tylko coś weny brak do zdjęć. Kupując model wiedziałem że to nie dzieło sztuki, ale żeby aż tak.... Troszkę szpachli poszło. Trzeba będzie poprawić jeszcze linie podziału blach w niektórych miejscach, wyszlifować dół kadłuba (prawdziwa rzeźnia) dokleić drobnicę i może iść wstępnie do malunku (owiewkę przygotowałem zeszłej nocy). Ciągle myślę też nad zamknięciem jednak KMów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Prace już na ukończeniu. Wybrałem malowanie samolotu z 2. Staffel, Erprobungsgruppe 210, pilotowanego przez A. Habischa. Wzró malowania RLM 71/02, jak rozumiem jest to standardowe malowanie z BoB z obniżona krawędzią na kadłubie. Kalki kładły się świetnie. Użyłem Mr Settera, który cudnie je zespolił z podłożem. Kilka problemów jakie się pojawiły w trakcie - niespasowany kadłub szczególnie od spodu, niespasowane łączenie skrzydeł i kadłuba, udało mi się jakoś załagodzić. Pozostało jedynie połączenie pokrywy przedziału uzbrojenia ale pozostawię ja otwartą i pokarzę jej wnętrze. Pozostało doklejenie dupereli oraz dokończenie brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Nooo byłem świadkiiem walki z tym wytworem Edka. Ale efekt tej walki jest bardzo ładniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Dający radę Czekamy na galeryjkę Poprosiłbym zooma na obicia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi