wuen Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Moje kolejne Ferrari - F430 Spider firmy Revell W związku z tym, że wersja cabrio - będzie więcej widać wnętrza więc postanowiłem dodać trochę od siebie - na początek wyciąłem otwory i wstawiłem fototrawione nawiewy Wykonane "na zamówienie" (dzięki draz) tak wyglądają w dużym powiększeniu średnica nawiewu to 3,2 mm... Następnie zabrałem się za tzw. kastę Wywierciłem i wypiłowałem otwory na kierunkowskazy (zaznaczone na czerwono), pogłębiłem linie podziałów pomiędzy elementami (igłą do aero). Po tych zabiegach "psiknąłem" podkładem - mieszanka 1 cz. Mr.Surfacer 1000 + 1 cz. Mr.Base White 1000 + 4 cz. Mr.Color Thiner f-my Gunze Dzięki temu "na jaw wyszły" niedoróbki - zostały zeszlifowane a inne zaszpachlowane i zeszlifowane - teraz znowu podkład i na to kolor Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 No ładnie jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Fajnie że sklejasz Ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Ciekawie się zaczyna, oby tak dalej ! Życzę powodzenia Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Już miałem "psikać" kolorem kastę ale na zdjęciu oryginalnego samochodu zauważyłem, że na wlewie paliwa jest zagłębienie w wersji by Revell - nie było więc "wziąłem sprawy w swoje ręce" Teraz podkład, jakieś poprawki i kolor Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Nie no extra Centralnie żywcem przeniesione z oryginału . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No ładnie ci to wyszło Teraz kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Kolorek będzie taki jak ten na fotce - czyli Grigio Silverstone 740 - oczywiście Zero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No to ładnie się bedzie prezętował Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Wlew wygląda pięknie Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Kolorek bardzo łądny sobie wybrałeś a wlew dobrze wykonany chociaż trochę szpachli mu nie zaszkodzi do wygładzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Kasta pomalowana. Tak - mniej więcej - wygląda kolorek Następnie 4 warstwy Gunze C155 Super Clear i polerowanie pastą Modeler's Teraz prace przeniosły się do komory silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Na myśl przychodzi tylko jedno stwierdzenie - Pięknie! Kolor położony super, połysk wyciągnięty świetnie... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Oj tak Lakier siadł pięknie . Bardzo mi się podoba . Dobra robota Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Bardzo ładny lakier. Widać, że jest bardzo gładki, a to jest ważniejsze n iż połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Lakier miodzio Czekam na więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi