kowal76 Posted October 17 Share Posted October 17 Ostatnio interesują mnie stare modele vintage. Postanowiłem zatem zrobić sobie model Hawker Hurricane Mk.I ze starego zestawu Airfixa w nowszym wydaniu. Na początku miałem zrobić Rumuńskiego, którego malowanie jest jednym z proponowanych przez Airfix, ale postanowiłem jednak użyć kalkomanii Techmod, które miałem w składziku. Model malowany farbkami Gunze. W modelu dorobiłem tylko światła na końcówkach skrzydeł, za limuzyną i pod kadłubem. Dałem też pasy Edka na fotel pilota. Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 17 Share Posted October 17 2 godziny temu, kowal76 napisał: Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. Na pewno nie jest prawidłowe, zresztą w stary Airfixie o ile pamiętam nie było właściwego. Trzeba by podmienić z Hasegawy, Quickboost też chyba robi. Brakuje jeszcze osłon za wydechami jak na zdjęciu: Zdjęcie z zasobów MLP Osłony zawsze możesz dorobić w wolnej chwili, można by jeszcze pomyśleć o nowych kołach. Ogólnie fajny Garbusek . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted October 18 Share Posted October 18 Model bardzo przyjemny w odbiorze Ja bym jeszcze podmienił kółka na jakieś lepsze... Te felgi jakieś takie nie dorobione w modelu są. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted October 18 Author Share Posted October 18 Co do felg, to wiem, że są lipne. Jednak nie chciałem zmieniać w tym modelu za dużo. Chciałem, aby zasadniczo był prosto z pudła, choć to też nie wyszło. Wydechy musiałem pomniejszyć, bo by wystawały chyba z 1 cm. W kokpicie tylną ściankę trzeba było dać do przodu. No i te światła, których zestaw nie przewiduje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts