kowal76 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Ostatnio interesują mnie stare modele vintage. Postanowiłem zatem zrobić sobie model Hawker Hurricane Mk.I ze starego zestawu Airfixa w nowszym wydaniu. Na początku miałem zrobić Rumuńskiego, którego malowanie jest jednym z proponowanych przez Airfix, ale postanowiłem jednak użyć kalkomanii Techmod, które miałem w składziku. Model malowany farbkami Gunze. W modelu dorobiłem tylko światła na końcówkach skrzydeł, za limuzyną i pod kadłubem. Dałem też pasy Edka na fotel pilota. Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 2 godziny temu, kowal76 napisał: Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. Na pewno nie jest prawidłowe, zresztą w stary Airfixie o ile pamiętam nie było właściwego. Trzeba by podmienić z Hasegawy, Quickboost też chyba robi. Brakuje jeszcze osłon za wydechami jak na zdjęciu: Zdjęcie z zasobów MLP Osłony zawsze możesz dorobić w wolnej chwili, można by jeszcze pomyśleć o nowych kołach. Ogólnie fajny Garbusek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Sobota o 08:18 Share Napisano Sobota o 08:18 Model bardzo przyjemny w odbiorze Ja bym jeszcze podmienił kółka na jakieś lepsze... Te felgi jakieś takie nie dorobione w modelu są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano Sobota o 09:07 Autor Share Napisano Sobota o 09:07 Co do felg, to wiem, że są lipne. Jednak nie chciałem zmieniać w tym modelu za dużo. Chciałem, aby zasadniczo był prosto z pudła, choć to też nie wyszło. Wydechy musiałem pomniejszyć, bo by wystawały chyba z 1 cm. W kokpicie tylną ściankę trzeba było dać do przodu. No i te światła, których zestaw nie przewiduje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi