kowal76 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Ostatnio interesują mnie stare modele vintage. Postanowiłem zatem zrobić sobie model Hawker Hurricane Mk.I ze starego zestawu Airfixa w nowszym wydaniu. Na początku miałem zrobić Rumuńskiego, którego malowanie jest jednym z proponowanych przez Airfix, ale postanowiłem jednak użyć kalkomanii Techmod, które miałem w składziku. Model malowany farbkami Gunze. W modelu dorobiłem tylko światła na końcówkach skrzydeł, za limuzyną i pod kadłubem. Dałem też pasy Edka na fotel pilota. Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 2 godziny temu, kowal76 napisał: Chyba śmigło, jest nie prawidłowe, ale już po fakcie :). Zresztą może kiedyś wymienię. Na pewno nie jest prawidłowe, zresztą w stary Airfixie o ile pamiętam nie było właściwego. Trzeba by podmienić z Hasegawy, Quickboost też chyba robi. Brakuje jeszcze osłon za wydechami jak na zdjęciu: Zdjęcie z zasobów MLP Osłony zawsze możesz dorobić w wolnej chwili, można by jeszcze pomyśleć o nowych kołach. Ogólnie fajny Garbusek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Model bardzo przyjemny w odbiorze Ja bym jeszcze podmienił kółka na jakieś lepsze... Te felgi jakieś takie nie dorobione w modelu są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Października Autor Share Napisano 18 Października Co do felg, to wiem, że są lipne. Jednak nie chciałem zmieniać w tym modelu za dużo. Chciałem, aby zasadniczo był prosto z pudła, choć to też nie wyszło. Wydechy musiałem pomniejszyć, bo by wystawały chyba z 1 cm. W kokpicie tylną ściankę trzeba było dać do przodu. No i te światła, których zestaw nie przewiduje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi