Corsair Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 jako się rzekło baterya z epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Na początek wielkie dzięki Corsair za fotkę I tak sobie myślę, że przebuduje troszkę ten aku. Który już mam i tak nie będzie go za wiele widać, ale na przyszłość na pewno się przyda? A wracając do modelu dzisiejszy dzień kolejny zresztą upłynoł na pracach blacharskich blacharskich tak powstały: Mocowanie pompki i korby rozruchowej : Centralny zamek : Osłona kranika paliwa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Dzisiaj postanowiłem doprowadzić do stanu użyteczności pompkę I lewarek i tak to teraz wygląda: Pompka: Lewarek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Wybaczcie za kolejny post, ale po dłuższej chwili namysłu stwierdziłem jednak ze tamta bateria była nieco słaba I postanowiłem zbudować ją od nowa I w chwili obecnej wygląda ona tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 tamta bateria była nieco słaba I postanowiłem zbudować ją od nowa rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dzięki wielkie. Cieszy mnie niezmiernie, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Na początku witam wszystkich serdecznie po raz ostatni w 2008r. Miłej zabawy na balangach itp. itd.. A tak przy okazji dokonuje ostatniej aktualizacji w tym roku. Kilka drobiazgów bez wygłupów tym razem prosto z wyprasek kilka drobiazgów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Albecik, jakes taki uprzejmy określaj cos sam, co fabryka dała -aber/edek - Ty? Bo ciężko określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Rafale aż tak dobrze to wygląda ? Tak dla informacji dla zainteresowanych aber jedynie wypuścił klamry do narzedzi w tej skali cała reszta to rękodzieło w moim wykonaniu ( blaszka aluminiowa z puszki po p….,blaszka stalowa z puszki po przecierze pomidorowym, kilka drucików i druciany wieszak na ubrania.)A no i był bym zapomniał drewno lipowe na uchwyt do pompki, igły do zastrzyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Witam witam. Powoli do końca I tak oto przednie,tylne zawieszenie i koła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Popraw jak możesz mocowanie przewodów ogrzewania przy nagrzewnicach bo widać szpary. "Pomęcz" tłumiki , jakieś małe wgniotki oraz osłonę rurowiska ( przednie zawieszenie ), co nieco możesz też poniszczyć owiewki cylindrów, ale pamiętaj - oszczędnie z rdzą - to suchy klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 fajne to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Popraw jak możesz mocowanie przewodów ogrzewania przy nagrzewnicach bo widać szpary. "Pomęcz" tłumiki , jakieś małe wgniotki oraz osłonę rurowiska ( przednie zawieszenie ), co nieco możesz też poniszczyć owiewki cylindrów, ale pamiętaj - oszczędnie z rdzą - to suchy klimat. To były tylko zdjęcia poglądowe żeby mniej więcej było widać jak to wygląda w całości. fajne to to miło że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Cześć wszystkim w kolejnym dniu, co prawda są to elementy z wczoraj, ale było już nieco późno, żeby je dodawać do relacji, więc robię to teraz.Ale to nie koniec na dzisiaj ciąg dalszy nastąpi. Tak oto wczoraj powstało kilka nowych drobiazgów takich jak: Wycieraczki do szyb: Mocowanie łopaty: Klamki: Mocowanie szyby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No wycieraczka fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 No wycieraczka fajnie wygląda. A reszta nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 A reszta nie??? A czy ja to powiedziałem. Zwróciłem uwage na wycieraczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 No nie mniejsza z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam ponownie w dniu dzisiejszym jak wspomniałem wcześniej,że coś jeszcze dorzucę dzisiaj, więc to właśnie robię. Pomalowałem kilka elementów pod właściwy kolor (Dark earth nr. 82 Revell) Akumulator na wyjściowo i dach z fotelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Marszczenia robiłeś sam,czy to już taki odlew z pudełka był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Marszczenia robiłeś sam,czy to już taki odlew z pudełka był? nie to taka faktura z formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Malowania ciąg dalszy. Silnik i rury wydechowe jeszcze nieskończony, ale nie mogłem się już doczekać jak to będzie wyglądać wiec poskładałem troszkę na sucho może jutro dokończę jak czas pozwoli, bo niestety trzeba wrócić do pracy. Ale koniec pisania czas na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Widzę, że kolejny post z cyklu mój, ale tak na szybko jedno zdajecie. Jeszcze troszke brudzonka syfionka, kilka poprawek i będzie git. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Jeśli jeszcze możesz to zmniejsz średnicę przewodu paliwowego. Troszkę zbyt grubo wygląda. W oryginale to było coś około 6-8mm. Prądnica (stojan) nie była aluminiowa , postaraj się pomalować jakimś innym odcieniem srebrnego. Koła pasowe też. Te mogą być w dowolnym kolorze (czarnym lub nadwozia). Pokrywy głowicy to aluminium (tu pasował by kolor typu np. MR.color 213). I generalnie na całym silniku lekko przyciemnij to alu pigmentami, ale powtarzam lekko, tak by tylko zmatowiał. Opaski na przewodach pociągnij innym kolorem (przyciemnij, czy może daj całkiem inny srebrny) tak by nie zlewały cię w całość z blokiem. Cięgno gazu też zaakcentuj bardziej stalowym kolorem. Do całości brakuje tylko przewodu od regulatora napięcia w prawo za obudowę wentylatora (na wcześniejszych fotkach to chyba ta plecionka przygotowana to właśnie to ? ). Dodaj może jeszcze nakrętkę na oś prądnicy (17 lub 19) która mocuje koło pasowe. Podgrzewacz mieszanki to też wydech więc "przypal " na nim farbę (niech tam lekko ściemnieje) i leciutko niech zardzewieje, ale głównie przy głowicach. Zrób to bardziej pigmentami bo ta farba z tłumików zbyt ostra jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 no ja tak szczegolowo sie nie znam ale powiem ze silnik po ubrudzeniu bedzie w deche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi