albert091283 Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 (na wcześniejszych fotkach to chyba ta plecionka przygotowana to właśnie to ? ). Tak to jest to i podłączę dopiero jak zamontuje silnik w samochodzie. A brudzeniem, przecieraniem i docieraniem zajmę się dopiero jak już będę miał wszystkie elementy pomalowane, ale dzięki za cenne uwagi. I co do przewodu paliwowego to już chyba zostawię taki, jaki jest nie będzie się aż tak bardzo rzucał w oczy po wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Powiem szczerze : wali po oczach , ale cóż może zniknie jak całość trafi na swoje miejsce i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 W życiu liczy się jedynie szczerość. AS jak będzie naprawde źle w środku wyglądało to to zmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Coraz bliżej do końca i jakoś coraz wolniej idzie, ale nie stoi w miejscu. Dzisiaj udało mi się dłubnąć małe, co nieco. Pokleiłem statystę bądź manekina, jak kto woli, pocieniowałem dach i fotele i zrobiłem nowe od podstaw mocowanie kanistra na wodę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Albert, w tej skali proponowałbym tą plandekę jednak ożywić. W skali 1:16 to śmiało wynajdziesz jakiś drobno pleciony, miękki materiał. Super, że zacząłeś dopisywać -co od podstaw, a co blachy/ wcześniej za nic nie mogłem dojść - co zestaw blach, a co samoróbka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Albert, w tej skali proponowałbym tą plandekę jednak ożywić. W skali 1:16 to śmiało wynajdziesz jakiś drobno pleciony, miękki materiał. Masz racje myślałem nad tym i nawet szukałem i nic, ale nie będzie nic straconego po prostu nie przykleję tego dachu a jak coś znajdę to wtedy zrobię podmiankę. Co do elementów metalowych to jak pisałem jucz wcześniej niestety nie ma za wielkiego wybory u producentów elementów fototrawionych wiec chcąc jakoś urozmaicić całość trzeba dorobić samemu. Mi to pasuje, bo goły model to, co TAMIYA zaproponowała dawno poszedłby na półkę a tak jeszcze zostało małe, co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam dzisiaj złe samopoczucie I prace bardzo relaksowe.Przygotowałem kilka map do wydruku I dorobiłem mocowanie do pasków napinających dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dość szybko sie z nim zbierasz, a właściwie to sukcesywnie - co wróży Nam galerię. Trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dość szybko sie z nim zbierasz, a właściwie to sukcesywnie Na dobrą sprawę to już jest prawie gotowy do malowanie zostało jedynie dorobić ten pałąk za plecami kierowcy do przytrzymywania karabinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Witam wszystkich po raz kolejny. Dzisiaj dorobiłem ostatnią potrzebną część a dokładniej 4 I oficjalnie mogę zakończyć relacje pod znakiem dorabiania części jutro. Prysnę podkładzik a w tygodniu kolorek i trzeba będzie się pożegnać z żuczkiem i odstawić n ampułkę i zająć się kierowcą. Ale jeszcze kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 narazie jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dzięki wielkie. Tylko w malowanie może jeszcze dodać uroku albo zepsuć wszystko. Do chwili obecnej też jestem zadowolony z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Do chwili obecnej też jestem zadowolony z postępu prac. pewnie jak większość "podglądaczy" - ze mną na czele, bądź w tłumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jak napisałem tak zrobiłem. Prysnąłem całość na jednolity podkładowy kolor i pocieniowałem rury wydechowe. I teraz czekam aż to wszystko wyschnie a wtedy zajmę się montażem do kupy brudzonkiem , przecieraniem i obijaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 W oczekiwaniu na suchość karoserii postanowiłem się zrelaksować troszeczkę i polepiłem drugiego ze statystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mam pytanko do oglądaczy. Czy ten koleś na zdjęciu kogoś przypomina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mam pytanko do oglądaczy. Czy ten koleś na zdjęciu kogoś przypomina? adolfa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Nie adolfa jakiegoś generała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 A juz myslalem ze Rommla znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Witam wszystkich po krótkiej przerwie. Ale to nie znaczy, że nic nie działałem w temacie kontynuowałem prace lakiernicze nad figurantami. A oto efekt, co prawda nie końcowy, ale już cos widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Czym malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Czym malowałeś? Aero farbami revell a detel pędzlem. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 A mogę znać numer farby, którą malowałeś kierowcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 A mogę znać numer farby, którą malowałeś kierowcę? Mundur to mieszanka wiec konkretnego nr. niestety nie jestem wstanie Ci podać przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi