Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 przykro mi No szkoda , ale może gdzieś znajdę pomoc jeśli chodzi o malowanie mundurów DAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Powiem ci tak wymieszałem 1:1 kolory Humbrol 150+ humbroll 24 i odrobinkę revell 88 i wyszło cos takiego, ale nie martw się, jeżeli wyjdzie nieco inny odcień weź pod uwagę ze to pustynia, słońce, pył. Wiec mundury ogólnie szmaty płowiały bardzo szybko. Jak to się mówi mieszaj na oko mniej więcej i tak będzie Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 LINK To taki mały link gdzie możesz sobie po podglądać Edit: zamieniłem link na skrót do niego bo strona strasznie rozjeżdżała się. Pozdrawiam tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Powiem ci tak wymieszałem 1:1 kolory Humbrol 150+ humbroll 24 i odrobinkę revell 88 i wyszło cos takiego, No dzięki, spróbuję i zobaczę co z tego wyjdzie i po wielu próbach raczej trafię w kolor. Jeszcze poszperam w necie i może znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 W kolor trafisz na pewno a odcieniem się za bardzo nie przejmuj byle by był zbliżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam Podpicowałem nieco figurki I tak prezentują się w całej okazałości mam nadzieje, że na drugą i trzecią figurkę w moim życiu nie wliczając tych zezoli z pantery. Jest nieźle. Ale oceńcie sami. Jutro wchodzę do lakierni i kończę malowanie żuczka. Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Widzę, że nikt nie komentuje, czyli nie jest tak źle a tak relaksowo dorobiłem paski do puszki od maski i lornetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Moim zdaniem trzeba te figurki trochę "zakurzyć" a szczególnie buty,bo w końcu działali na terenie gdzie kurz jest wszechobecny więc muszą być"brudni" a szczególnie buty.A co do wykonania to są wedułg mnie bardzo dobrze zrobione.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Moim zdaniem trzeba te figurki trochę "zakurzyć" a szczególnie buty,bo w końcu działali na terenie gdzie kurz jest wszechobecny więc muszą być"brudni" a szczególnie buty.A co do wykonania to są wedułg mnie bardzo dobrze zrobione.. Dzięki Brudzenie i kurzenie to już będzie na samym końcu wiec to jeszcze da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Czołem wszyscy Kilka szybkich zdjęć po malowaniu. Komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ale wielkie bydlę! Na razie wygląda super tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Superowy ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Mam nadzieje ze fajny i super to on dopiero będzie jak go skończę. Ale dzieki, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 No widzę, że model zaczyna nabierać kształtów i kolorków, aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 No widzę, że model zaczyna nabierać kształtów i kolorków, aż miło popatrzeć. Z dnia na dzień coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Ostatnia odsłona przed washem i rdzą. Nałożyłem dwie warstwy sidoluksu przykleiłem kalki ( nie za wiele ich, ale zawsze coś) teraz odstawie na jeden dwa dni żeby sobie wyschło i przystąpię do brudzenia. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Fajnie zdetalowany i duży "balonowiec" , tylko mnie jedna kwestia zastanawia - jakiego metalizera (producent) użyłeś na tych elementach silnika? Straszne "ziarno" ma (znaczy pył metalowy w farbie nie jest zbyt drobny i wygląda nienaturalnie, w tej skali to bardziej widać...). Może warto pomyśleć o Alcladach (ponoć rewelka) albo Testorsach - ja z nich jestem zadowolony, mają drobniejszy pył niż np. metaliki Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Fajnie zdetalowany i duży "balonowiec" , tylko mnie jedna kwestia zastanawia - jakiego metalizera (producent) użyłeś na tych elementach silnika? Straszne "ziarno" ma (znaczy pył metalowy w farbie nie jest zbyt drobny i wygląda nienaturalnie, w tej skali to bardziej widać...). Może warto pomyśleć o Alcladach (ponoć rewelka) albo Testorsach - ja z nich jestem zadowolony, mają drobniejszy pył niż np. metaliki Humbrola. Akurat ja malowałem, revellem i już nie za bardzo można to zmienić następnym razem będę pamiętał o tym. A mam nadzieje, że się troszkę zgubi jak po brudzę i okurzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Model Primo Gusto. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 już nie za bardzo można to zmienić weż potrzyj patyczkami do uszu, może je podślizgasz, mówiłem na początku,zajmij się faktura i podkładem syfku na silniku :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 weż potrzyj patyczkami do uszu, może je podślizgasz, mówiłem na początku,zajmij się faktura i podkładem syfku na silniku :] Moja wina proszę nie bić za mocno Model Primo Gusto. Tyle ode mnie. Miło czytać Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Miło czytać Dzięki. Ale to już nie jest ode mnie zalażne, ja tylko komantuje, sam robisz model. Jestem ciekaw jak będzie wyglądał po wash-u i brudzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ale to już nie jest ode mnie zalażne, ja tylko komantuje, sam robisz model. Jestem ciekaw jak będzie wyglądał po wash-u i brudzeniach. Nie mam pojecie a ale wydaje mi się ze to nie wiele zmieni, bo wash będzie delikatny, bo tam na pustyni to bardziej kurz przeważa niż brud jak w europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 W ferworze walki zapomniałem całkiem o malowaniu łopaty(Dorobiony drewniany trzonek) i namalowaniu krzyża na kanistrze, ale nadrabiam ten błąd I prezentuje to teraz.Łopata jeszcze do wykończenia(powycierania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam wszystkich po krótkiej przerwie w relacji. Żeby nie było, że model już skończony i że nic się nie dzieje w temacie taka mała aktualizacja a mianowicie zakurzona szybka i powycierana łopata. Niestety z braku czasu a co za tym idzie natchnienia tylko tyle może jutro wezmę się za wash. Pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi