young Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Zapowiada się naprawdę ładny efik z chęcią popatrzę na dalszy przebieg akcji. Ps. Jeśli chodzi o ten kolor, to do mojego "polaka" użyłem Humbrol 53. Trochę ciemniejszy niż u Czecha (bo to nie zwykły "srebrny"), a efekt moim zdaniem odpowiedni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Zapowiada się naprawdę ładny efik z chęcią popatrzę na dalszy przebieg akcji. Ps. Jeśli chodzi o ten kolor, to do mojego "polaka" użyłem Humbrol 53. Trochę ciemniejszy niż u Czecha (bo to nie zwykły "srebrny"), a efekt moim zdaniem odpowiedni ;) Dzięki Young za pochwałę , mam nadzieję że przy nim nie polegnę Co do tego koloru to Tamiya jednak opisała malowanie tego elementu czego ja gapa nie od razu zauważyłem : XF 56 Metallic Grey , czyli Humbrol 53 Gun metal też będzie odpowiedni . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Czekam na dalsze postępy Szybko idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ciąg dalszy prac na Efem : Czekam na dalsze postępy Szybko idzie. Dzięki Szybko szło ale się rypło , zniszczyłem sobie kalkomanię na stateczniku pionowym i musiałem skorzystać z innej wersji malowania , zmywając oczywiście cały statecznik w cleanluksie . Nowa wersja mniej mi się podoba , ale cóż bardzo trudno dopasować kalki w górnej części statecznika i właśnie w tym miejscu zniszczyłem pierwszą : w między czasie zrobiłem jeszcze zasobnik Litening II , mam nadzieję że choć troszkę podobny do oryginału : Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Nowa wersja mniej mi się podoba , ale cóż A mnie bardziej Twoje fotki bardzo uwidaczniają granice kalkomanii, proponuję po lakierowaniu, przeszlifować drobnym papierkiem i polakierować raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Nowa wersja mniej mi się podoba , ale cóż A mnie bardziej Twoje fotki bardzo uwidaczniają granice kalkomanii, proponuję po lakierowaniu, przeszlifować drobnym papierkiem i polakierować raz jeszcze Dzięki Postaram się je tak jak powiedziałeś przeszlifować , ale muszę to zrobić bardzo delikatnie,poza tym na koniec przyjedzie jeszcze warstwa lakieru mat , może troszkę to wszystko wyrówna . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak F-16 to raczej satyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak F-16 to raczej satyna Zastosuje coś pomiędzy lekką satyną a matem , zauważ na poniższym zdjęciu różnice między osłoną radaru , kadłubem i osłoną tablicy kokpitu , widać że farba na kadłubie odbija najmniej światła . Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Do trzech razy sztuka Trzecia i ostateczna wersja statecznika : Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Haha, trudno było się zdecydować? ;) Ładny dzik, ładny Dopiero zauważyłem, 279 przypadkiem się nie obsunęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Jarek C Kolega young ma racje, że się obsuneła ta kalka. A dzik pikny dawaj coś jeszcze bo ja klece efa i dłubie coś tam od czasu do czasu może coś podpatrze i wykorzystam w swoi modelu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi