JacekKowacki Napisano 23 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2025 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 23 Grudnia 2025 Share Napisano 23 Grudnia 2025 A w Zabrzu takie coś stoi. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 23 Grudnia 2025 Share Napisano 23 Grudnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, LechaMazur napisał: A w Zabrzu takie coś stoi. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich forumowiczów. A w Gliwicach tak czołgi ozdabiają... Wesołych, a przede wszystkim zdrowych, świąt Bożego Narodzenia! Edytowane 23 Grudnia 2025 przez Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2025 W przerwie od wnętrza pojazdu przymierzyłem wstępnie kostki erawa do górnej płyty oraz wieży ( na razie bez obróbki pilnikiem stąd ślady po ramkach) . Niestety pancerz jest niepoprawny. Górna płyta ma o jeden rząd erawy za dużo.Trzeba wycinać. Przerwy między kostkami są również zbyt duże ,,zafugowałem je szpachlą” następnie będę musiał porobić cienkie szczeliny cienkim nożykiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2025 Fabryczne ułożenie erawy na wieży podane przez producenta jest nieco za bardzo kanciaste. Na dole zdjęcie producenta złożonego czołgu. Na górze zdjęcie po mojej wstępnej korekcie na sucho(jeszcze widoczne wypełniacze na kostkach).Ale i tak denerwują mnie te szczeliny które w oryginale nie występują. Trzeba je wypełniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2025 Mój stary niedokończony Twardy w skali 1/72 (bodajże tololoko) sprzed kilkunastu lat miał moim zdaniem lepiej odwzorowaną erawę bez tych dużych szczelin i z lepszym kształtem.Nawiasem mówiąc muszę go kiedyś skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 Ciekawe ile (dziesiąt) ma lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2025 To były lata bodajże 2010-2015,chyba pierwszy model Twardego w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 No to senior już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 11 godzin temu, JacekKowacki napisał: W przerwie od wnętrza pojazdu przymierzyłem wstępnie kostki erawa do górnej płyty oraz wieży ( na razie bez obróbki pilnikiem stąd ślady po ramkach) . Niestety pancerz jest niepoprawny. Górna płyta ma o jeden rząd erawy za dużo.Trzeba wycinać. Przerwy między kostkami są również zbyt duże ,,zafugowałem je szpachlą” następnie będę musiał porobić cienkie szczeliny cienkim nożykiem. Z tymi szparkami to różnie bywało.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2025 Zazwyczaj były minimalne jak na twoim zdjęciu, a Amusing zrobił wielkie jak fugi w mojej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 Ale niema co narzekać, dobrze że wogóle się pojawił zestaw wtryskowego Twardego, a wszystko można skorygować szpachlą XD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 28 Grudnia 2025 Share Napisano 28 Grudnia 2025 Z tego co pamiętam to układ Erawy na wieży były przynajmniej dwa. W zezłości czy był budowany od podstaw czy przerabiany z T72 już ustniejacego. Było widać tę różnicę tylko nie mogę tego namierzyć. Znając życie producent pewnie pomieszał obie wersje i tak to teraz wygląda, kibicuje dalej powodzenia Pozdrawiam OLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Zacząłem uzupełniać karuzelę, oraz pulpit kierowcy w opcjonalne liczniki (płaską kalkomanie wywaliłem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Skąd te liczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia W dniu 3.01.2026 o 10:46, LechaMazur napisał: Skąd te liczniki? To dodatek to kołówki amerykańskiej, bodajże do Willysa już nie pamiętam producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekKowacki Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Powoli powstaje przedział napędowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi