madeira Posted November 12 Share Posted November 12 Na warsztat trafia Leopard 2A7V od Das Werk. Jako, że zasadniczo (może niektórzy wiedzą) zajmuję się modelami RC w skali 1:16, niniejsza budowa bazuje na używanym już metalowym podwoziu i trakcji. Wcześniej śmigała na tym wersja A5 w barwach naszej 34 Brygady Kawalerii Pancernej. Obecnie ten model jest jako statyk do gabloty i do niego poszła wanna i trakcja z modelu Das Werk. Było trochę rzeźbienia na wymiarach metalowej wanny jest szersza o 1 mm i dłuższa o 2 mm w stosunku do DW. W skali 1:35 byłoby to niedopuszczalne, ale w 1:16 ginie Podzielę się z Wami budową modelu, natomiast bez część RC. Może dodam tylko, że to ta sama wanna i bajery, co na tym filmie: Poniżej dwie foty stanu dotychczasowego 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 12 Share Posted November 12 (edited) Ale maluszek Edited November 12 by Paweł Czarnocki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 13 Share Posted November 13 (edited) W dniu 12.11.2025 o 08:19, madeira napisał: Czy te metalowe traki chodziły te w Leo 2A5 , mam czystego A6 z HL bez Pimp my Car i nie wiem czy silnik jaki jest w środku dałby radę ? Szukam łańcuszki do wyrzutni granatów dymnych może wiesz gdzie można kupić lub grubość jaka by pasowała? Edited November 13 by bulik58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted November 13 Author Share Posted November 13 Tak, te gąsienice śmigały w Leo 2A5. One są od innego producenta niż HL. Zasadniczo nawet te najsłabsze silniki dają radę w tych "modelach". Łańcuszki do granatów dymnych podbierałem z zestawów Abera do Pantery w 1:16. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 13 Share Posted November 13 (edited) Krótko po tym gdy ukazał się ten model (HL) w sprzedaży , to na paru forach radzono tym którzy chcą założyć metalowe traki zakup mocniejszych/trwalszych silników (pod względem wytrzymałości np.metalowych zębatek) jak i paru innych dodatków. Bardzo fajnie wygląda działanie wieży na filmiku. W moim modelu muszę ściągnąć wieżę gdyż od chwili gdy Leoś uderzył w krawężnik pełny obrót wieży idzie wolniej niż na początku, Wiesz może jak ją można ściągnąć bez uszkodzenia. Edited November 13 by bulik58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted November 17 Share Posted November 17 Ciekawe gdzie znajdziesz na niego miejsce. Oświeć mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted November 17 Author Share Posted November 17 Jedna skrzynia jest jeszcze wolna, więc zanim nie dorobię się gabloty, to będzie tam po pomalowaniu i ozdobieniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted November 18 Share Posted November 18 Zrób mu miejsce w garażu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted November 18 Share Posted November 18 Ja bym mu taki domek zrobił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts