Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na warsztat trafia Leopard 2A7V od  Das Werk. Jako, że zasadniczo (może niektórzy wiedzą) zajmuję się modelami RC w skali 1:16, niniejsza budowa bazuje na używanym już metalowym podwoziu i trakcji. Wcześniej śmigała na tym wersja A5 w barwach naszej 34 Brygady Kawalerii Pancernej. Obecnie ten model jest jako statyk do gabloty i do niego poszła wanna i trakcja z modelu Das Werk. Było trochę rzeźbienia na wymiarach metalowej wanny jest szersza o 1 mm i dłuższa o  2 mm w stosunku do DW. W skali 1:35 byłoby to niedopuszczalne, ale w 1:16 ginie 😉  Podzielę się z Wami budową modelu, natomiast bez część RC. Może dodam tylko, że to ta sama wanna i bajery, co na tym filmie: 

Poniżej dwie foty stanu dotychczasowego

IMG_2680.jpeg

IMG_2678.jpeg

• Like 4
  • Thanks 1
Napisano (edytowane)
W dniu 12.11.2025 o 08:19, madeira napisał:

Czy te metalowe traki chodziły te w Leo 2A5 , mam czystego A6 z HL  bez Pimp my Car i nie wiem czy silnik jaki jest w środku dałby radę ? Szukam łańcuszki do wyrzutni granatów dymnych może wiesz gdzie można kupić lub grubość jaka by pasowała?

Edytowane przez bulik58
Napisano

Tak, te gąsienice śmigały w Leo 2A5. One są od innego producenta niż HL. Zasadniczo nawet te najsłabsze silniki dają radę w tych "modelach". 

Łańcuszki do granatów dymnych podbierałem z zestawów Abera do Pantery w 1:16. 

Napisano (edytowane)

Krótko po tym gdy ukazał się ten model (HL) w sprzedaży , to na paru forach radzono tym którzy chcą założyć metalowe traki zakup mocniejszych/trwalszych silników (pod względem wytrzymałości np.metalowych zębatek)  jak i paru innych dodatków. Bardzo fajnie wygląda działanie wieży na filmiku. W moim modelu muszę ściągnąć wieżę gdyż od chwili gdy Leoś uderzył w krawężnik pełny obrót wieży idzie wolniej niż na początku,  Wiesz może jak ją można ściągnąć bez uszkodzenia.

Edytowane przez bulik58
Napisano

Ciekawe gdzie znajdziesz na niego miejsce. Oświeć mnie:)

Napisano

Jedna skrzynia jest jeszcze wolna, więc zanim nie dorobię się gabloty, to będzie tam po pomalowaniu i ozdobieniu 🙂

Napisano

Ja bym mu taki domek zrobił