pmroczko Napisano 23 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2025 Dzień dobry! I kolejny update - bo czasu coraz mniej! To co mam gotowe zamontowane na sucho: A na następnym zdjęciu części, które nadal są "w robocie" ale mają być zamontowane w najbliższym czasie: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2025 Dzień dobry! Oj było intensywnie... Do ostatniej dosłownie chwili rzeźbiłem - miałem tylko tyle luzu, żeby jeszcze foty na pożegnanie zrobić. Ale są dwie dobre wiadomości: 1) wyrobiłem się 2) przezent się spodobał! Jedna rzecz która haczyła to rura pomiędzy gaźnikiem i filtrem powietrza - była za krótka i nie chciała pasować. Ta część jest w zestawie wykonana czarnego "gumiastego" tworzywa, której kleje jakoś nie chcą się trzymać. Ale udało mi się nad tym zapanować w taki sposób: Z fabrycznej części wyciąłem "plasterki" z opaskami a fragmenty "rurowe" zrobiłem z ramki o średnicy 4mm - na szczęście niektóre ramki z zestawu mają taką grubość. Wszystkie części nawierciłem i wkleiłem do środka po osi drut, który wszystko złapał i umożliwił dalszą obróbkę jak tylko cyjanoakryl złapał: Po pomalowaniu wyszło chyba całkiem OK: Przy okazji widać też rączkę dźwigni zmiany biegów, którą kupiłem w Rosmanie... Z dzieciństwa pamiętam jakie fantazyjne rączki dźwigni zmiany biegów rzemieślnicy z przezroczystej żywicy robili... No i całość jest gotowa - zapraszam do galerii: Dziękuję Wam za uwagę i towarzyszenie mi w tej trochę nerwowej podróży... Pozdrawiam i życzę wesołej reszty Świąt! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi