pmroczko Napisano 23 Grudnia 2025 Autor Napisano 23 Grudnia 2025 Dzień dobry! I kolejny update - bo czasu coraz mniej! To co mam gotowe zamontowane na sucho: A na następnym zdjęciu części, które nadal są "w robocie" ale mają być zamontowane w najbliższym czasie: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł Cytuj
pmroczko Napisano 25 Grudnia 2025 Autor Napisano 25 Grudnia 2025 Dzień dobry! Oj było intensywnie... Do ostatniej dosłownie chwili rzeźbiłem - miałem tylko tyle luzu, żeby jeszcze foty na pożegnanie zrobić. Ale są dwie dobre wiadomości: 1) wyrobiłem się 2) przezent się spodobał! Jedna rzecz która haczyła to rura pomiędzy gaźnikiem i filtrem powietrza - była za krótka i nie chciała pasować. Ta część jest w zestawie wykonana czarnego "gumiastego" tworzywa, której kleje jakoś nie chcą się trzymać. Ale udało mi się nad tym zapanować w taki sposób: Z fabrycznej części wyciąłem "plasterki" z opaskami a fragmenty "rurowe" zrobiłem z ramki o średnicy 4mm - na szczęście niektóre ramki z zestawu mają taką grubość. Wszystkie części nawierciłem i wkleiłem do środka po osi drut, który wszystko złapał i umożliwił dalszą obróbkę jak tylko cyjanoakryl złapał: Po pomalowaniu wyszło chyba całkiem OK: Przy okazji widać też rączkę dźwigni zmiany biegów, którą kupiłem w Rosmanie... Z dzieciństwa pamiętam jakie fantazyjne rączki dźwigni zmiany biegów rzemieślnicy z przezroczystej żywicy robili... No i całość jest gotowa - zapraszam do galerii: Dziękuję Wam za uwagę i towarzyszenie mi w tej trochę nerwowej podróży... Pozdrawiam i życzę wesołej reszty Świąt! Paweł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi