klima1 Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Wszedłem w posiadanie takiego cuda, opisanech przez chińskich braci jako T-54B 1952, tanie nie było. Co w środku? Mało elementów. Główne moje zastrzeżenia budzi pokrywa silnika, dość dziwna: Zwróćcie uwagę na pokrywy na samym końcu - w oryginałach wygląda chyba inaczej. Drugie zastrzeżenie - dziwny kształt włazu dowódcy: Trochę za wysoki jak na mój gust i ma dziwne wizjery, nieproporcjonalne z lekka. Kolejne: dziwny profil lufy: Koła mają za bardzo uwidocznione brzegi form na bandażach: Jarzmo działa też dość nieortodoksyjne: A teraz z plusów. Ładne dno kadłuba: Dodatkowo mamy karabin maszynowy: Ładne są również gąsienice, wykonane z dość miękkiego i chyba ładnie się układającego tworzywa. Podsumowując - moim zdaniem, jest to chińska tandeta, wysoka cena znacznie przekracza obiektywną wartość tego zestawu. Porównanie z PST wypada nieco na korzyść, ale i tak uważam, że za tą cenę powinniśmy dostać produkt wyższej jakości. Do wyboru mamy też ACE, o wadach którego nie ma co pisać. Być może korzystne byłoby wzięcie dołu z kołami i gąsienicami z Trumpetera, a reszty z ACE (wieża, góra kadłuba?) lub PST (góra kadłuba, lufa?). Cytuj
Avi Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Zwróćcie uwagę na pokrywy na samym końcu - w oryginałach wygląda chyba inaczej Nie ma tragedii - są OK. W przypadku T-54 i wczesnych T-55 nie takie cuda widziałem. Zresztą zobacz to: foto: cholera wie skąd Jak widzisz, w przypadku tego czołgu nie można być pewnym, ze coś jest dobrze, albo źle zrobione w modelu Cytuj
klima1 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Napisano 20 Grudnia 2008 W modelu pokrywa po prawej stronie jest poniżej poziomu lewej, a nie powyżej, jak bym oczekiwał. Ale to się da w miarę łatwo poprawić. Właz - no właśnie ten z modelu nie przypomina mi tego ze zdjęcia. A zdjęcia ciekawe. Szczególnie zaokrąglone wloty powietrza do silnika! Cytuj
kermit zaba Napisano 24 Grudnia 2008 Napisano 24 Grudnia 2008 Wreszcie ktoś się za to zabrał Z utęsknieniem czekałem na relację z oględzin i budowy (?) tego czołgu! Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi