klima1 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Wszedłem w posiadanie takiego cuda, opisanech przez chińskich braci jako T-54B 1952, tanie nie było. Co w środku? Mało elementów. Główne moje zastrzeżenia budzi pokrywa silnika, dość dziwna: Zwróćcie uwagę na pokrywy na samym końcu - w oryginałach wygląda chyba inaczej. Drugie zastrzeżenie - dziwny kształt włazu dowódcy: Trochę za wysoki jak na mój gust i ma dziwne wizjery, nieproporcjonalne z lekka. Kolejne: dziwny profil lufy: Koła mają za bardzo uwidocznione brzegi form na bandażach: Jarzmo działa też dość nieortodoksyjne: A teraz z plusów. Ładne dno kadłuba: Dodatkowo mamy karabin maszynowy: Ładne są również gąsienice, wykonane z dość miękkiego i chyba ładnie się układającego tworzywa. Podsumowując - moim zdaniem, jest to chińska tandeta, wysoka cena znacznie przekracza obiektywną wartość tego zestawu. Porównanie z PST wypada nieco na korzyść, ale i tak uważam, że za tą cenę powinniśmy dostać produkt wyższej jakości. Do wyboru mamy też ACE, o wadach którego nie ma co pisać. Być może korzystne byłoby wzięcie dołu z kołami i gąsienicami z Trumpetera, a reszty z ACE (wieża, góra kadłuba?) lub PST (góra kadłuba, lufa?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Zwróćcie uwagę na pokrywy na samym końcu - w oryginałach wygląda chyba inaczej Nie ma tragedii - są OK. W przypadku T-54 i wczesnych T-55 nie takie cuda widziałem. Zresztą zobacz to: foto: cholera wie skąd Jak widzisz, w przypadku tego czołgu nie można być pewnym, ze coś jest dobrze, albo źle zrobione w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 W modelu pokrywa po prawej stronie jest poniżej poziomu lewej, a nie powyżej, jak bym oczekiwał. Ale to się da w miarę łatwo poprawić. Właz - no właśnie ten z modelu nie przypomina mi tego ze zdjęcia. A zdjęcia ciekawe. Szczególnie zaokrąglone wloty powietrza do silnika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Wreszcie ktoś się za to zabrał Z utęsknieniem czekałem na relację z oględzin i budowy (?) tego czołgu! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi