bart207skw Napisano 3 Grudnia 2025 Share Napisano 3 Grudnia 2025 (edytowane) Witam. Kontynuuje budowę gniotliwych modeli, czyli takich, które maja swoje dużo lepsze zastępstwo. W serii tej ukazały się już: - 2x AH-1G Cobra z Mistercraft - 2x Mil MI-8 z Mistercraft (rdziecki i polska Policja) - Mil Mi-24 Mistercraft/Italefi - 3x Mil mi-2 z Mistercraft; Amodel; Aeroteam. Dziś czas na kolejnego delikwenta. Tym razem padło na dawnego Apacha z Aeroplasta a obecnie Mistercrfta. Model kupiłem tylko dla kalek do wykorzystania w innym projekcie - a sam model miał trafić do kosza. Ale Kolega formowy Bikernytzu podesłał mi trochę części z pozostałości swoich apaczowych projektów. Tak wiec stworzenie tego modelu zawdzięczacie koledze Model bez tych dodatkowych części by nie powstał bo nie miałoby to sensu. To co jest w ramkach nadaje się idealnie dla jakiegoś młodego adepta modelarstwa stawiającego pierwsze kroki , bo model jest dosyć dobrze spasowany i maluchowi sprawi radość - chociaż z drugiej strony dokładamy około 20pln i mamy już dużo lepszy model Italeri. Lista zmian w modelu względem oryginału: - dodałem we wnętrzu: fotele, drążki, deski rozdzielcze, - zmieniona goleń podwozia tylnego, - zmienione koła przednie, - zmienione pylony i dodane nowe uzbrojenie wyrzutnie rakiet i hellfajery, - zmieniona iglica wirnika głównego, - zmienione działko, - zmieniony dzióbek, - dodane drabinki przy kabinie pilotów. Kalki - oryginały Mistercraft potraktowane płynem Mikroscale do kalek. Model malowany pędzlem różnymi farbami akrylowymi. Zapraszam do komentowania i oglądania. Warsztat modelu znajdziecie w dziale: "Sklejamy modele Mistercrafta". P.S. Nadmierne oglądanie galerii może spowodować ból oczu i chwilowy modelowstręt. Edytowane 3 Grudnia 2025 przez bart207skw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Wyszło to całkiem zgrabnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Nawet przypomina Apachea 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia 19 godzin temu, Moses napisał: Nawet przypomina Apachea starałem się, ale to dzieki dodatkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia To najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi