bart207skw Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia (edytowane) Witam. Kontynuuje budowę gniotliwych modeli, czyli takich, które maja swoje dużo lepsze zastępstwo. W serii tej ukazały się już: - 2x AH-1G Cobra z Mistercraft - 2x Mil MI-8 z Mistercraft (rdziecki i polska Policja) - Mil Mi-24 Mistercraft/Italefi - 3x Mil mi-2 z Mistercraft; Amodel; Aeroteam. Dziś czas na kolejnego delikwenta. Tym razem padło na dawnego Apacha z Aeroplasta a obecnie Mistercrfta. Model kupiłem tylko dla kalek do wykorzystania w innym projekcie - a sam model miał trafić do kosza. Ale Kolega formowy Bikernytzu podesłał mi trochę części z pozostałości swoich apaczowych projektów. Tak wiec stworzenie tego modelu zawdzięczacie koledze Model bez tych dodatkowych części by nie powstał bo nie miałoby to sensu. To co jest w ramkach nadaje się idealnie dla jakiegoś młodego adepta modelarstwa stawiającego pierwsze kroki , bo model jest dosyć dobrze spasowany i maluchowi sprawi radość - chociaż z drugiej strony dokładamy około 20pln i mamy już dużo lepszy model Italeri. Lista zmian w modelu względem oryginału: - dodałem we wnętrzu: fotele, drążki, deski rozdzielcze, - zmieniona goleń podwozia tylnego, - zmienione koła przednie, - zmienione pylony i dodane nowe uzbrojenie wyrzutnie rakiet i hellfajery, - zmieniona iglica wirnika głównego, - zmienione działko, - zmieniony dzióbek, - dodane drabinki przy kabinie pilotów. Kalki - oryginały Mistercraft potraktowane płynem Mikroscale do kalek. Model malowany pędzlem różnymi farbami akrylowymi. Zapraszam do komentowania i oglądania. Warsztat modelu znajdziecie w dziale: "Sklejamy modele Mistercrafta". P.S. Nadmierne oglądanie galerii może spowodować ból oczu i chwilowy modelowstręt. Edytowane 3 Grudnia przez bart207skw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi