Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

IMG_4307.jpg

Zestaw żywiczny, produkowany przez firmę ARMO pod numerem 35535. Jest to zestaw korekcyjny i wspomagający dla ogólnego i błędnego miejscami zestawu polskiego ciągnika C7P firmy Mirage Hobby. Zestaw zawiera części żywiczne (o których zaraz) oraz zestaw fototrawionych blaszek firmy PART nr 063. Ten ostatni zawiera dwie blaszki z częściami.

IMG_4311.jpg

IMG_4306.jpg

IMG_4305.jpg

IMG_4304.jpg

Na potrzebę inboxa, pozwoliłem sobie na porównanie elementów, z konkurencyjnego zestawu (nieco) wnętrza do 7TP firmy MH. Oparcie Armo składa się z dwóch poprzecznych pasów, a nie z jednolitego elementu. Części nie są oszlifowane, a prosto z pudła.

Siedziska załogi (oparcia) i zwolnice. W narożniku odpowiednik MH.

porwnanie-4.jpg

"Stacyjki", warto zaznaczyć, że ta produkcji ARMO to fototrawiona blaszka (+ celuloidowa wkładka z zegarami). Taka sama stacyjka była w C7P jak i jednowieżowym 7TP.

porwnanie2.jpg

Zestaw MH jest zestawem raczej ze wskazaniem dla wersji 2w.

Napisano

Dzięki wielkie za in-boxa. Akurat jakieś 2 godziny temu urodził mi się w głowie niecny plan kupienia tego ciągnika od Mirage razem z zestawami żywic. Ten zestaw i poprawione zawieszenie.

Jak oceniasz wykonanie części z żywicy? Są jakieś niedolewki i inne babole?

Napisano

Baboli nie ma, nieco lekkich "błonek" żywicy ale pozbycie się ich to czysta kosmetyka. Jakość, mniej więcej ten sam poziom co Choroszy - dostałem też dziś paczkę z częściami od niego. Osobiście zestaw polecam.

Poprawione wózki ? Nie miałem w ręce ale nie wiem czy warto, kosztują prawie tyle co sam model 7TP. Mam dokładne zdjęcia kół pędnych, żółwi i wózków, jak chcesz to Ci podeślę. Myślę, że lepiej jest trochę posiedzieć i ciut poprzerabiać te zestawowe, niż wydawać kolejne 30zł.