nowicjusz2001 Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego 5 godzin temu, Tadeusz napisał: Będą konkursy makiet jak tak to jakie wymogi Są dioramy i winiety. Makieta to coś innego i większego tak? Cytuj
Erni Napisano 10 Lutego Autor Napisano 10 Lutego 5 godzin temu, Tadeusz napisał: Będą konkursy makiet jak tak to jakie wymogi Makiety to sa kolejkowe , u nas sa dioramy i winiety Cytuj
Tadeusz Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego (edytowane) 3 godziny temu, Erni napisał: Makiety to sa kolejkowe , u nas sa dioramy i winiety A taka diorama na 1m na długości i 30cm na szerokość będzie brana pod uwagę Edytowane 10 Lutego przez Tadeusz Cytuj
Erni Napisano 11 Lutego Autor Napisano 11 Lutego 16 godzin temu, Tadeusz napisał: A taka diorama na 1m na długości i 30cm na szerokość będzie brana pod uwagę Raczej przyjęte jest aby dioramy miały długość do 70 cm , ale jeżeli diorama jest wybornej jakości przywieź ją chętnie odgadniemy. Cytuj
Tadeusz Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego 9 minut temu, Erni napisał: Raczej przyjęte jest aby dioramy miały długość do 70 cm , ale jeżeli diorama jest wybornej jakości przywieź ją chętnie odgadniemy. No wybornej jakości to nie wiem bo jest to moja pierwsza diorama ale i tak mam zamiar wystaeić ją do oglądania 1 Cytuj
volwin Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego Witam. Jako całkowicie początkujący w temacie wystaw, chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy., aby nie było potem kłopotów: 1. Ile modeli można wystawić? Chcę wystawić 5 modeli, z czego jeden w kat. Tamiya 2. Diorama z działem kolejowy 100x30 cm w jaką kategorie upchnąć? 3. Czy mogą być dwa modele w jednej kategorii Pozdrawiam Cytuj
nowicjusz2001 Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego 2 godziny temu, volwin napisał: Witam. Jako całkowicie początkujący w temacie wystaw, chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy., aby nie było potem kłopotów: 1. Ile modeli można wystawić? Chcę wystawić 5 modeli, z czego jeden w kat. Tamiya 2. Diorama z działem kolejowy 100x30 cm w jaką kategorie upchnąć? 3. Czy mogą być dwa modele w jednej kategorii Pozdrawiam Jest przecież regulamin, a tam wszystko pisze Cytuj
Xmen Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego 50 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Jest przecież regulamin, a tam wszystko pisze Jest napisane. Cytuj
VannaLy Napisano 15 Lutego Napisano 15 Lutego 2 godziny temu, nowicjusz2001 napisał: Jest przecież regulamin, a tam wszystko pisze możesz podać link do regulaminu na rok 2026, bo ja nie potrafię znaleźć Cytuj
Erni Napisano 16 Lutego Autor Napisano 16 Lutego https://docs.google.com/document/d/1wm7f66iKQeMdk4e_V5jT86UMmha6l7YbjjX1bqd5UsY/edit?fbclid=IwY2xjawP_QulleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEehDNTC3K0ScyDKC2xpPz2PiEyYSzo9ZpeWo3yMR_tghdHmOtaemy75nSIFbM_aem_Hr20pOZfXD6OnmY-FV4bvQ&tab=t.0 Cytuj
nowicjusz2001 Napisano 16 Lutego Napisano 16 Lutego 10 godzin temu, Erni napisał: https://docs.google.com/document/d/1wm7f66iKQeMdk4e_V5jT86UMmha6l7YbjjX1bqd5UsY/edit?fbclid=IwY2xjawP_QulleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEehDNTC3K0ScyDKC2xpPz2PiEyYSzo9ZpeWo3yMR_tghdHmOtaemy75nSIFbM_aem_Hr20pOZfXD6OnmY-FV4bvQ&tab=t.0 @Ernialbo jestem ślepy albo nie wiem. Czy fotki są obowiązkowe? Cytuj
Erni Napisano 16 Lutego Autor Napisano 16 Lutego Tak sa obowiazkowe , dzieki temu w zeszłym roku wychwycilismy jedna próbe oszustwa. 1 Cytuj
VannaLy Napisano 16 Lutego Napisano 16 Lutego 2 godziny temu, Erni napisał: Tak sa obowiazkowe , dzieki temu w zeszłym roku wychwycilismy jedna próbe oszustwa. przepraszam o jakich OBOWIĄZKOWYCH fotkach mowa? Cytuj
nowicjusz2001 Napisano 16 Lutego Napisano 16 Lutego 17 minut temu, VannaLy napisał: przepraszam o jakich OBOWIĄZKOWYCH fotkach mowa? Przy rejestracji modelu : W systemie gdzie masz modele dodajesz fotografie modelu lub link z dysku Google . To tak w skrócie Cytuj
VannaLy Napisano 16 Lutego Napisano 16 Lutego 27 minut temu, nowicjusz2001 napisał: Przy rejestracji modelu : W systemie gdzie masz modele dodajesz fotografie modelu lub link z dysku Google . To tak w skrócie rozumiem iż chodzi o fotkę przy dodawaniu modelu na wirtualną półkę w systemie Scale Modeling?! w regulaminie nic o tym nie ma, a przyznam, że rok temu jak rejestrowałem modele nie dodawałem fotek i wszystko było OK nawet wpadło jedno wyróżnienie. (a był to mój debiut na konkursie) przeglądając wyniki z roku poprzedniego fotkę posiada mniejszość wygranych prac! czy model bez fotki przy rejestracji będzie dyskwalifikowany czy jak mam to rozumieć?! Pozdrawiam Cytuj
Erni Napisano 16 Lutego Autor Napisano 16 Lutego 3 minuty temu, VannaLy napisał: rozumiem iż chodzi o fotkę przy dodawaniu modelu na wirtualną półkę w systemie Scale Modeling?! w regulaminie nic o tym nie ma, a przyznam, że rok temu jak rejestrowałem modele nie dodawałem fotek i wszystko było OK nawet wpadło jedno wyróżnienie. (a był to mój debiut na konkursie) przeglądając wyniki z roku poprzedniego fotkę posiada mniejszość wygranych prac! czy model bez fotki przy rejestracji będzie dyskwalifikowany czy jak mam to rozumieć?! Pozdrawiam juz jest dopisane. Temat był wałkowany przez 2 lata. 1 Cytuj
Tadeusz Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego Można dać linka do strony z rejestracją modelu na wystawianie go Cytuj
Erni Napisano 17 Lutego Autor Napisano 17 Lutego 34 minuty temu, Tadeusz napisał: Można dać linka do strony z rejestracją modelu na wystawianie go Jeszcze nie ruszyła rejestracja 1 Cytuj
Erni Napisano 18 Lutego Autor Napisano 18 Lutego Mozecie sie rejestrowac https://scale-modeling.com/ 1 Cytuj
zawisza33 Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego (edytowane) Chciałbym zapytać dlaczego nie ma kategorii samoloty odrzutowe i śmigłowe w skali 1/144 ?????? Edytowane 19 Lutego przez zawisza33 Cytuj
Erni Napisano 19 Lutego Autor Napisano 19 Lutego 11 minut temu, zawisza33 napisał: Chciałbym zapytać dlaczego nie ma kategorii samoloty odrzutowe i śmigłowe w skali 1/144 ?????? Z całym szacunkiem, ale nie będziemy festiwalu dostosowywali pod wymagania zawodników. To raczej uczestnicy dostosowują się do regulaminu imprezy . Tak to wygląda w każdej dziedzinie nie tylko modelarstwie. 1 Cytuj
nowicjusz2001 Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego 1 minutę temu, Erni napisał: Z całym szacunkiem, ale nie będziemy festiwalu dostosowywali pod wymagania zawodników. To raczej uczestnicy dostosowują się do regulaminu imprezy . Tak to wygląda w każdej dziedzinie nie tylko modelarstwie. Bardzo dobrze! Dostosuj się lub giń. @Ernipytanie nie widzę kategorii specjalnej Tamiya przy rejestracji. Coś przegapiłem? Cytuj
Erni Napisano 19 Lutego Autor Napisano 19 Lutego Teraz, nowicjusz2001 napisał: Bardzo dobrze! Dostosuj się lub giń. @Ernipytanie nie widzę kategorii specjalnej Tamiya przy rejestracji. Coś przegapiłem? bo tej kategori sie nie rejestruje , na kartach startowych jest nazwa firmy i tym sie sugerujemy 1 Cytuj
nowicjusz2001 Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego 2 minuty temu, Erni napisał: bo tej kategori sie nie rejestruje , na kartach startowych jest nazwa firmy i tym sie sugerujemy Ok dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi