Skocz do zawartości

International Modeling Festival in Bytom 2026 14-15 marca

Erni

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Tadeusz napisał:

Będą konkursy makiet jak tak to jakie wymogi

Makiety to sa kolejkowe , u nas sa dioramy i winiety 

3 godziny temu, Erni napisał:

Makiety to sa kolejkowe , u nas sa dioramy i winiety 

A taka diorama na 1m na długości i  30cm na szerokość będzie brana pod uwagę 

Edytowane przez Tadeusz

16 godzin temu, Tadeusz napisał:

A taka diorama na 1m na długości i  30cm na szerokość będzie brana pod uwagę 

Raczej przyjęte jest aby dioramy miały długość do 70 cm , ale jeżeli diorama jest wybornej jakości przywieź ją chętnie odgadniemy.

9 minut temu, Erni napisał:

Raczej przyjęte jest aby dioramy miały długość do 70 cm , ale jeżeli diorama jest wybornej jakości przywieź ją chętnie odgadniemy.

No wybornej jakości to nie wiem bo jest to moja pierwsza diorama ale i tak mam zamiar wystaeić ją do oglądania 

• Like 1

Witam.

Jako całkowicie początkujący w temacie wystaw, chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy., aby nie było potem kłopotów:

1. Ile modeli można wystawić? Chcę wystawić 5 modeli, z czego jeden w kat. Tamiya

2. Diorama z działem kolejowy 100x30 cm w jaką kategorie upchnąć? 

3. Czy mogą być dwa modele w jednej kategorii 

Pozdrawiam 

2 godziny temu, volwin napisał:

Witam.

Jako całkowicie początkujący w temacie wystaw, chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy., aby nie było potem kłopotów:

1. Ile modeli można wystawić? Chcę wystawić 5 modeli, z czego jeden w kat. Tamiya

2. Diorama z działem kolejowy 100x30 cm w jaką kategorie upchnąć? 

3. Czy mogą być dwa modele w jednej kategorii 

Pozdrawiam 

Jest przecież regulamin, a tam wszystko pisze 

50 minut temu, nowicjusz2001 napisał:

Jest przecież regulamin, a tam wszystko pisze 

Jest napisane.wink3

27 minut temu, nowicjusz2001 napisał:

Przy rejestracji modelu :

W systemie gdzie masz modele dodajesz fotografie modelu lub link z dysku Google . To tak w skrócie 

rozumiem iż chodzi o fotkę przy dodawaniu modelu na wirtualną półkę w systemie Scale Modeling?!

w regulaminie nic o tym nie ma, a przyznam, że  rok temu jak rejestrowałem modele nie dodawałem fotek i wszystko było OK nawet wpadło jedno wyróżnienie. (a był to mój debiut na konkursie)

przeglądając wyniki z roku poprzedniego fotkę posiada mniejszość wygranych prac!

czy model bez fotki przy rejestracji będzie dyskwalifikowany czy jak mam to rozumieć?! 

Pozdrawiam

3 minuty temu, VannaLy napisał:

rozumiem iż chodzi o fotkę przy dodawaniu modelu na wirtualną półkę w systemie Scale Modeling?!

w regulaminie nic o tym nie ma, a przyznam, że  rok temu jak rejestrowałem modele nie dodawałem fotek i wszystko było OK nawet wpadło jedno wyróżnienie. (a był to mój debiut na konkursie)

przeglądając wyniki z roku poprzedniego fotkę posiada mniejszość wygranych prac!

czy model bez fotki przy rejestracji będzie dyskwalifikowany czy jak mam to rozumieć?! 

Pozdrawiam

juz jest dopisane. Temat był wałkowany przez 2 lata. 

• Like 1

34 minuty temu, Tadeusz napisał:

Można dać linka do strony z rejestracją modelu na wystawianie go

Jeszcze nie ruszyła rejestracja 

• Thanks 1

11 minut temu, zawisza33 napisał:

Chciałbym zapytać dlaczego nie ma kategorii samoloty odrzutowe i śmigłowe w skali 1/144 ?????? 🙃 

Z całym szacunkiem, ale nie będziemy festiwalu dostosowywali pod wymagania zawodników. To raczej uczestnicy dostosowują się do regulaminu imprezy . Tak to wygląda w każdej dziedzinie nie tylko modelarstwie.

• Like 1

1 minutę temu, Erni napisał:

Z całym szacunkiem, ale nie będziemy festiwalu dostosowywali pod wymagania zawodników. To raczej uczestnicy dostosowują się do regulaminu imprezy . Tak to wygląda w każdej dziedzinie nie tylko modelarstwie.

Bardzo dobrze!

Dostosuj się lub giń.

@Ernipytanie nie widzę kategorii specjalnej Tamiya przy rejestracji. Coś przegapiłem?

Teraz, nowicjusz2001 napisał:

Bardzo dobrze!

Dostosuj się lub giń.

@Ernipytanie nie widzę kategorii specjalnej Tamiya przy rejestracji. Coś przegapiłem?

bo tej kategori sie nie rejestruje , na kartach startowych jest nazwa firmy i tym sie sugerujemy 

• Like 1