blitz249 Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam! Może ktoś mi da jakieś wskazówki co do mojej makiety 1/35. Robię desant na Tarawę (inspiracja: Medal of Honor PA - może trochę stara gra ale warta poświęcenia)... Postanowiłem zrobić podpalony schron i kawałek górnych umocnień. Proszę o pomoc w dobraniu roślinności i materiałów na podłoże diaoramy. Dzięki PS: postępy = zdjęcia dla was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 masz jakiś rysunek tego, bo jakoś nie widze z opisu jak to ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 wstępny projekt kartonowy i figurka makieta prawdopodobnie ma być gipsowa oczywiscie schron to tak jakby "dziura" w powierzchni górnej... -zdjęcia- To jest tylko prototyp co do pokrycia to chcę wykorzystać piasek z pustyni tak jak na DAK... moja druga makietka (pierwszza była Normandia ale...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uvJacek Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Ja bym zaczeł od poszukania jakiś zdjęć plaży terenu i orginalnych umocnień od takiej dokumentacji bym zaczeł gra może byc fajnym bodżcem ale po materiały dokumentalne nalezy sięgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 ciekawy pomysł a teraz pytanie, dużo masz modeli za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 pierwszza była Normandia ale... ...ale co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Z ładniej wykonanych:B-25, Mig 15, P11c, Fw190, P23, P37, Me-262, P51, 2xSpitfire, Me109, Ju87, Corsair (mój najlepszy), He111, M24 Chaffe, Konigstiger i masa figurek oraz kilka makiet za sobą... Do tego modele drewniane które robię w klubie ale to nie takie forum sory ale aparat siadł i telefon pozostał... Co do makietki to dzisiaj planuje zrobic cos z gipsu na drewnianej podstawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 pierwszza była Normandia ale... ...ale co? no się zniszczyła... został tygrysek, który za wrak teraz robi. popełniłem błąd bo teren na płaskiej dykcie zrobiłem ale to była pierwsza może mam jeszcze foty "Gdzieś w ZSRR" kolejnej makiety to wrzucę... Ale teraz pomóżcie mi w Tarawie bardzo was proszę bo nie miałem styczności z Pacyfikiem nigdy a mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 a spoko, bo myślałem że "ambitne dziecko" czyli pierwszy czy drugi model i już od razu do makiety się zabiera, a ja tu jakieś doświadczenie widze tego prototypa co pokazałeś to te działo, przeciwlotnicze? wygląda jak niemiecka 88, tylko że tu mamy pacyfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 nie nie to jest moja mała makietka Afrikakorps 1/72... dałem fote tylko po to żeby pokazać piaseczek (oryginał z pustyni). :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Zauważyłem, że na dioramie będzie palma, to co dałeś do przedstawienia ogólnego planu to zostanie, czy dasz coś innego na palmowe liście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Ja bym zaczeł od poszukania jakiś zdjęć plaży terenu i orginalnych umocnień od takiej dokumentacji bym zaczeł gra może byc fajnym bodżcem ale po materiały dokumentalne nalezy sięgnąć widziałem oryginalne zdjęcia Tarawy i np. te molo które pojawia się w grze. same umocnienia są bardzo dobrze oddane Zauważyłem, że na dioramie będzie palma, to co dałeś do przedstawienia ogólnego planu to zostanie, czy dasz coś innego na palmowe liście?? jeszcze raz powtarzam drugie foto to DIORAMA Afrikakorps.Co do palmy to chcę ją wykorzystać i min. dlatego szukam tutaj wsparcia: może znacie jakiś sposób by ją udoskonalić? Zaraz zabieram się do zabawy z gipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 A masz pacyfika (grę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Hmm... może zrobić fragment tego molo/pomostu a pod nim amerykanów strzelających do żółtków. Tak jak w grze na początku... To taka moja mała propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 no rozważałem już takie coś ale bardziej mnie krę ci fragment kiedy facet z MPłom. podpala ten schron na plaży i właśnie to zamierzam przedstawić i chyba bez kawałka molo (tego z lewej strony) się nie obędzie :P wiem tez, że te całe gniazdo wychodzi bardziej przed ten jakby mur z pali... Tobie chodzi bardziej o coś takiego? A i da się zrobić screena bo chcę dokładniej pokazać o co chodzi ale jak robie F12 to mi białe tło tylko wychodzi i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 jeszcze raz powtarzam drugie foto to DIORAMA Afrikakorps.Co do palmy to chcę ją wykorzystać i min. dlatego szukam tutaj wsparcia: może znacie jakiś sposób by ją udoskonalić? Sorki, niedoczytałem. Na liście palmy ostatnio znalazłem super materiał. Chyba to były jakieś liście paproci, pozłacane, ale małe ich części wyglądały jak zminimalizowane liście palmowe. To coś mama chyba wykorzystała do stroika na grób, ale zapytam co to było i dam znać. Poszukaj w kwiaciarniach tam mają masę tych szpargałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Aha dzięki za podpowiedź Wczoraj niestety nie miałem czasu (obiad u cioci) na zrobienie gipsowego terenu ale pomalowałem jeszcze jedną figurkę. A teraz moje pytanie ja zamierzam zrobić kartonowy bunkier i go zalać gipsem (od zewnątrz) nie wiem czy to dobry pomysł gdyż ma on być tak jak wcześniej napisałem "dziurą" w górnej powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi