DamianosPL Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia 28 minut temu, jachud3 napisał: Srebrzenie kalkomanii jest spowodowane uwięzionym pod ich filmem powietrzem. Najwyraźniej niewystarczająco dociskałeś je po nałożeniu na model, żeby wypchnąć całe powietrze. Widać też, że nie stosowałeś chyba żadnych płynów zmiękczających - one też trochę pomagają. No i na koniec niestety, ale lakier matowy był za gęsty, i w efekcie masz na modelu skorupę jak po marznącym deszczu. Wyciągnij nauczki i sklejaj dalej Używam tylko Tamiya Fit i na poprzednich modelach jak robiłem sie sprawdzał najwidoczniej w tym sie nie sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Ja też miałem problem z kalkomaniami, mimo zmiękczania i lakieru gloss pod spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Zgadza się, te kalkomanie do Hortena juz takie były od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 6 godzin temu, Fixer napisał: Ja też miałem problem z kalkomaniami, mimo zmiękczania i lakieru gloss pod spód. Widzę również u ciebie ze kolor zielony jest jaśniejszy względem mojego czy to tylko efekt światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Górę malowałem Vallejo RLM75 i RLM82, więc chyba w ogóle inna kolorystyka. Malowanie proponowane przez Revella to przecież i tak sci-fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi