barszczo Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 10 minut temu, Thalgonis napisał: I po kalkach Mam obawy co do odwróconych gwiazd na kadłubie, skąd ten pomysł? Trójkąty olejowe na silnikach na bank są do góry nogami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Kyrielejson daj zdjęcie oryginału bo nie szczymie tej gwiazdy bez "podkładki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Hejka, wracam do problemu malowania wnęk... Wg zaistniałej wyżej wymiany zdań wychodzi, że tylko część skrzydłowa wnęk była malowana na 02, reszta dural... Przyznam szczerze zrobiłem próbę i wyglądało to, hm... idiotycznie. „Wyglądało” bo zamalowałem na dural tak jak resztę wnętrza spodu. Pomijając kwestię, że na lotniskach polowych mało co wyglądało „mądrze”, to w momencie montażu goleni podwozia - co właśnie następuje - pojawił się dylemat: jeżeli całość w dural to dlaczego nie dać także goleni „gołych”? Tylko że jak przeglądam w sieci dostępne zdjęcia zdobycznych maszyn (niekoniecznie jaskółek) to właściwie nigdzie nie ma „gołych” goleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi