mart72 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Moja twórczość "sowietologiczna" utknęła zapałalem nagłą milością do m-113 i figurek. Ale się poprawię. kermit zaba-jeśli chodzi o dyszę, borykam się z podobnym problemem. Ale sprzedawca w jednym ze sklepów, do którego mam zaufanie odradził mi tą inwestycję. Lepiej kupić cały aero z dyszą 0,2 bo sama nowa dysza i igła się nie opłaca. Chyba, że masz wypasiony aerograf, ja mam padlucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 TankRed1070 dawaj dawaj, bo to charaszo maszyna Zawstydź mnie, zrób wnętrze i rozbite owady na pancerzu mart72 czekamy na poprawę Moją dyszę uszkodziłem, muszę ją wymienić, bo aero mi cuda tworzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 też nabyłem takowego. Na razie stoi w poczekalni. Pozdrawiam! a jakowego nabyłeś? 72 czy 35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Znając TankReda to 72, a odwali ją tak, że wszyscy będą myśleć, że to 1/16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 O! Widzę, że mnie tu obgadują niecnie ! mart72: Tak, mój oczywiście 1/72 kermit zaba - a ty tak nie mów bo bracie robisz takie postępy, ze niedługo sam będziesz komary na pancerzu dziergał! Mój szupak jeszcze trochę w pudełku poleży. Ale zdradzę już, że stanie na jednej podstawce z "Zematą Faraona" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Jak to w szale bitewnym, jak coś idzie za gładko to znaczy, że wchodzimy w zasadzkę... Zrobiłem uchwyty na beczkach i idąc za ciosem wykonałem obejmy. Ale czy przy tym typie beczek powinny być? Istnieje taka konfiguracja? A teraz zagadka nr 2: Rozwierciłem reflektory: i wygląda to całkiem znośnie: Ale czym jest część 22? W kwitach widnieje w tym miejscu coś na kształt trąbki, albo klaksonu. Czy to co znajdujemy w pudełku wyczerpuje temat? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 W którymś z wątków o IS-ach ktoś zamieszczał kolekcję zdjęć beczek. Poszukaj. Obejmy jak pamiętam były. Co do trąbki to nie wiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 To jest chyba trąbka. Jest na lewo od lewego reflektora. Co do obejm, podzielam zdanie Kata, że spotyka je się tylko na obiektach muzealnych, więc jest to po prostu inwencja majstrów, którzy owe ISy remontowali. W oryginale są zaczepy do odrzucania zbiorników po wewnętrznej stronie, zwalniane za pomocą linek prowadzonych do środka czołgu pod wieżą. Hm, nie wiem czy jasno napisałem. A na dodatek nasz ulubieniec był tak zaprojektowany, że przy założonych zbiornikach nie mógł ponoć zrobić pełnego obrotu wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Ta lampa po prawej stronie to skąd się wzięła? Nie widziałem takiej na zdjęciach oryginału. Lampa powinna być tylko jedna po lewej stronie, a obok niej klakson. Do tego na bocznym pancerzu powinny być lampki do jazdy w nocy, i takie same dwie z tyłu, ale świecące na czerwono. A te 2 detale nad hakami to są chyba za daleko, one służą do tego żeby przy holowaniu lina sie spadała z zaczepów gdy czołg z przodu zwolni. W takiej konfiguracji jak jest teraz na modelu nie spełniały by swojego zadania. Jak najdę odpowiednie zdjęcia to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 U mnie w 35 trumpka też jest taka lampka po prawej. Może w wersji 3M były? Gratuluję napisania posta o numerze 200000 Reggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 No faktycznie. Przejrzałem zdjęcia i lampa z prawej strony w późniejszych wozach była. Służyła zapewne jako emiter podczerwieni do noktowizora kierowcy. Ale jeśli już to obie te lampy powinny być na jednej wysokości i ewentualnie w drucianych osłonach. Do lewej osłony był tez przymocowany klakson. Osłon było kilka typów: Lampa mogła mieć też daszek a mogło też nie być ani daszka ani osłon (ale to chyba wczesna wersja) Lampka notek przednia: Lampka notek tylna: Zdjęcia pochodzą z primeportal.net, thetankmaster.com i photoka.info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 I właśnie takiej wnikliwej analizy oczekiwałem! Dzięki Panowie, jak jeszcze sprawa beczek tak się rozjaśni (bocznych i tylnych) to będę szczęśliwy Po kolei: Reflektory zostaną na swoich miejscach, bez osłon, tak jak na 3 zdjęciu od dołu w poście KATa Klakson analogicznie, chociaż kusi zrobienie trąbki z cienkiej folii Zatrzaski za hakami... Wychodzi na to, że to otwory na haki były za nisko, więc trzeba będzie ściąć i przesunąć Nad obrysówkami trzeba pomyśleć, na podstawie zdjęć coś wyskrobie Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 W którymś z wątków o IS-ach ktoś zamieszczał kolekcję zdjęć beczek. Poszukaj. Obejmy jak pamiętam były. Co do trąbki to nie wiem. Pozdrawiam. w mom. Kat wrzucił link do fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 w mom. Kat wrzucił link do fotek. http://przeklej.pl/d/00009e25v5a5/beczki.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Lampa mogła mieć też daszek Nastajaszczij JS-3 HipHop ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Przesyłka dotarła I wynika z niej, że zostawienie obejm nie będzie wielkim grzechem. Dziękować Panowie, dziękować LordDisneyland u mnie będzie pomponik i nauszniki Po walentynkach do przydzielonych zadań, rozejść się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Czas pochwalić się postępami. Mała rzecz a cieszy Wycieniowane podwozie, czeka na koła napędowe i gąski: Skorupa od góry, doklejone światła do jazdy w szyku, beczki, poprawione haki, etc: Detale: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Dzisiejszy postęp prac. Poszła baza na wcześniejsze cienie, może wyszło trochę za delikatnie, ale później poprawię washem. Góra i dół złożone na ślinę, więc nie czepiać się szczelin A później gąski, domalować pierdółki, zainstalować km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Wypaśny! Kwintesencja czołgowatości. Dawaj tak dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 IS na czysto zrobiony Na początek podwozie, pomalowane bazowym russian green, powierzchnie toczne przetarte metalizerem, następnie założone gąski. Łatwe i przyjemne to nie było, ale efekt nie jest tragiczny: A teraz widok ogólny. Mamy rozwiercony KM, pomalowane lampki notek, wypełnione reflektory i pomalowany klakson. Dodatkowe gąski w toku, jakoś mi umknęły: Jeszcze "tylko" sido, kalki, sido, wash, rainsy, matt, suchy pędzel i okopcenia/zabrudzenia Do zobaczenia za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Fajnie jest! Dajesz dalej z bydlakiem! I n ie mów że za rok bo przy moim to tempo jest ekspresowe! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Skoro tak mówisz, to lecimy dalej Dzisiaj Sidolux x2, jutro jak dobrze wyschnie zobaczymy,czy będzie konieczna następna warstwa: Panowie, tylko Kolega z numerem bocznym 1070 ma coś do powiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Ja tam sobie cicho siedzę i oglądam. Ładniusi.... A tu masz żeby się lepiej modelowało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Mamy kalki, aż dwa numery i wash. Dokonałem małego odkrycia. Po walce z rozcieńczoną Pactrą, postanowiłem poszukać czegoś innego. Wpadła mi w ręce benzyna ekstrakcyjna (Rozcieńczalnik ekstrakcyjny firmy Pikko) i emalia MM. Po krótkiej acz treściwej walce stwierdzam, że lepszej mikstury w życiu nie używałem Na fotkach niewiele widać, bo błyszczący lakier odbija światło i sprawia, że wash wydaje się zbyt delikatny. W rzeczywistości jednak jest wyraźny i daje fajne efekty cienia Mam nadzieję, że po matowym wszystko się ładnie uwypukli i będzie się czym chwalić. Witam na widowni MrDyzio, jak Twój Abrams? Tyle na teraz, czas na śniadanie, bo przez ten dzień z urlopu zejdę z głodu... I kto za mnie ISa i BTRa skończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 kermit zaba na widowni siedzę już długo Oj Abrams ostatnio leżał odłogiem, przez nawał innych obowiązków. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach coś podłubię. Poza tym czekam na gąski od rtoipmodest , które pokonują odległość do mnie z prędkością... (pozdrowienia dla Poczty Polskiej). kermit zaba skoro ty już do mnie zaglądnąłeś to czuję się zobligowany do pogonienia Abramsa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi