TerraIncognita Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Dzień dobry. Zakupiłem od jednego z forumowiczów model Jagdtigera z firmy Takom. No i się zaczęło. Wybrałem pojazd o numerze 331 Kaspra Goggerle - tak wiem że oklepany ale za to dobrze obfotografowany. Chcę jak najbardziej zbliżyć się do stanu widocznego na zdjęciach, wykonanych już po zdobyciu maszyny przez Amerykanów w Neustadt. Prawidłowe kolory pomógł ustalić również forumowicz, którego uważam za największego znawce Panzerwaffe co najmniej na tym forum. Ale zapewne nie tylko. Teraz proszę o pomoc wszystkich. Ad rem: na czarno-białym zdjęciu widać że jest nad wydechami jakaś płyta (deflektor?). Przeglądałem mnóstwo zdjęć i coś podobnego znalazłem tylko na kolejnym zdjęciu. Standard to to nie był. Jaga 331 jak wiadomo wylądowała w muzeum i nadal ma tą płytę. Pomóżcie czy dobrze myślę, czy nie jest to czasem upchniety za wydech segment fartucha bocznego? Drugie pytanie - czy na pierwszej fotce jest jeszcze lewa rura wydechowa czy już jej tam nie ma - nie umiem tego jednoznacznie stwierdzić. Za wszelką pomoc dziękuję - chce jak najbardziej się da zbliżyć w tym projekcie do prawdy historycznej. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) Drugie zdjęcie te z malunkami amerykanów - Widoczne mocowanie - boczny fartuch. Zdjęcie czarno białe - ta sama płyta tylko inaczej ułożona. Na pierwszej fotce leży całkiem płasko - dlatego ciężko cokolwiek o tym powiedzieć. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 15 Stycznia przez meser262 literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Super. Czyli jednak fartuch. Tylko jaki był tego cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Osłona dla desantu przed gorącymi rurami wydechowymi. To jedynie przychodzi mi na myśl. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi