pmroczko Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Dzień dobry! Zapraszam do mini-galerii modelu firmy Airfix z 1975 roku: https://www.scalemates.com/kits/airfix-06830-1-little-owl--128056 Model ten dostałem od @panmopsik jako rozpoczęty (wielkie dzięki!). Musiałem dokończyć klejenie - a było to wyzwanie, ponieważ części nie za bardzo chciały pasować - ale "pospawałęm" je, potem miałem sporo roboty ze szpachlowaniem, a na końcu szybko go pomalowałem. Nie dostałem oryginalnej podstawki z gałęzią i myszą, więc zastąpiłem je naszą polską gałęzią z lasu. Całość przedstawia się tak: Jeszcze raz dziękuję darczyńcy i wszystkim którzy doczytali do tego miejsca - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia (edytowane) Dodam, że pójdźka jest naturalnej wielkości a trafiła do Pawła w wieku 50 lat. Paweł jako solidny "weterynarz" wraz z rodziną otoczył sowę opieką i teraz ma spokój od myszy. Pójdźka jest także polskim ptakiem i pod ochroną więc Paweł dostał oficjalną zgodę na wycinkę gałęzi edit. 21 stycznia, doczytałem na Britmodeller, że pierwsze Little Owl (po pudełku kojarzę, że to ona) Airfix wydał w 1981 r. a Paweł właśnie potwierdził druk na pudełku: Made in France 1981 Edytowane 21 Stycznia przez panmopsik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Fajna sówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Fajne camo. To jakie wymiary cirka ma ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Cześć! Dziękuję bardzo za komentarze i za miłe słowa. Jeśli chodzi o wymiary to długość i wysokość jakieś 20cm, a szerokość ze złożonymi skrzydłami to trochę poniżej 10cm - czyli skala 1:1. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Ładna bardzo. Nawet nie wiedziałem, że airfix wydawał takie rzeczy. No ale było nie było- model lotniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi