marian_anna Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Cześć! Przedstawiam Wam moje malutkie maleństwo, czyli Supermarine Spitfire Mk Vb w 1/24 Airfixa. Model jest jeszcze w bardzo rozkopanym stanie. Airfix nie postarał się zbytnio, jest to stary model Mk I z dodanymi kilkoma elementami do konwersji na Mk Vb. Stare wypraski = stare babole. Model wymaga DUŻO cierpliwości, gdyż elementy nie zawsze do siebie pasują. Na okrągło tylko szlifowanie - szpachla - szlifowanie. Nie polecam dla niedoświadczonych i tych w gorącej wodzie kąpanych, którzy chcą go zrobić na szybko. Od siebie dodałem do niego kilka kabelków i pasy na fotelu. Do tej pory wszystkie moje modele były prosto z pudła. Jak prace posuną się dalej, to opublikuje kolejne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Kurde, przy tej wielkości fotek, to widać rzeczy, których może gołym okiem nie widać - nie doszlifowanie goleni na przykład. Ale czekam spokojnie, co będzie dalej z modelikiem się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 12 Września 2006 Autor Share Napisano 12 Września 2006 Byłem pewny, że kolega Gulus odpisze pierwszy. Golenie na oko wyglądają naprawde dużo lepiej. Sam się zdziwiłem gdy zobaczyłem co widać na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Sam się zdziwiłem gdy zobaczyłem co widać na fotkach Też kilka razy miałem takie, niezbyt miłe, niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Kurna jakie to wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Moze pokaz nam model w calosci aby zdjecie oddawalo wielkosc tej "nie malej" skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 5 Października 2006 Autor Share Napisano 5 Października 2006 Na oko nie widać postępu prac ale czasu straciłem sporo. Kilka kabelków przy silniku: Naboje do karabinów: na całej długości łączenia połówek nałożona i oszlifowana szpachla: Tutaj poprawione golenie podwozia, zmieniono też ich kolor, oraz znowu dużo szpachli: Strasznie czasochłonny ten model, nic w nim nie pasuje i z każdą częścią trzeba się długo bawić. Najgorzej było chyba dopasować skrzydła. Po jednej stronie duża szpara a po drugiej za mało miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 Kolejne etapy pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 A tu już coś zaczyna przypominać: spód samolotu też pomalowany ale zapomniałem zrobić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Narazie mi sie podoba czekam co będzie dalej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Fajnie Ci te przejscia kolorów wyszły. Podoba mi się. No i byczy on jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 No zacnie zaczyna wyglądać "maluszek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 (edytowane) Łoł! Lubię takie "maluszki". Niestety nie mam miejsca na ich stawianie. Może Ci się nie przyda, ale następnemu komuś: Zdjęcie z "Spitfires and Polished Metal" G. Mossa i B. Mc Kee Edytowane 12 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 Ogromniasty ten Spit i jak narazie podoba mi się Jak się tak napatrzę na Twoją relację, to może w końcu zabiorę się za mojego Harriera w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 13 Października 2006 Autor Share Napisano 13 Października 2006 Oto kolejne etapy pracy i zagadka... Czego tu jeszcze brakuje i czyj to samolot? Model został spryskany błyszczącym bezbarwnym humbrolem i dlatego teraz tak się błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 13 Października 2006 Share Napisano 13 Października 2006 Umm... Brakuje odrobiny matowego lakieru, kolektorow, klapy w kabinie i anteny Samolot jest Twoj , a podobnym latal ppor. Jan Zumbach. Ps. Pieknie Ci ten Spitfire wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Samolot na którym latał J. Zumabch, jeżeli o to chodzi. A czego brakuje?? moze dźwiczek?? Obdarć i zabrudzeń?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 15 Października 2006 Autor Share Napisano 15 Października 2006 Panowie, macie rację. W nagrodę otrzymacie.... hmm.... piękne sny o Przez weekend nic nie zrobiłem z tymi brakującymi elementami. NIe wiem czy będe go brudził, bo nigdy tego nie robiłem i boję się zepsuć. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Poćwić na złomie modelalskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Otarcia, okopcenia i inne smaczki eksploatacyjne znajdziesz w książeczce "Donaldy Zumbacha" Wojtka Matusiaka z serii Model Detail Photo Monograph No 5 wydanej przez ROSSAGRAPH. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 23 Października 2006 Autor Share Napisano 23 Października 2006 Praca zakończona. Zapraszam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jexys Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 to wyglada na plasteline.. mam rację??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 to wyglada na plasteline.. mam rację??? Stary ,autor wątku od gru 01 2009, 13:07 nie logował sie na forum a Ty odgrzewasz kotlet 6cio letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Może nawróci autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi