Szkodnik Napisano Środa o 00:00 Share Napisano Środa o 00:00 Cześć wszystkim! Chciałbym zaprosić Was do mojego warsztatu poświęconego figurkom Thorin Oakenshield & Company z Hobbita. W tym wątku będę prezentował swoje postępy krok po kroku. To mój pierwszy warsztat na forum, więc wszelkie uwagi, sugestie i konstruktywna krytyka są jak najbardziej mile widziane. Mam nadzieję, że Wasze rady pomogą mi w rozwijaniu umiejętności sklejaczo-malowacza. Do tej pory skończony jest Dori i Bombur, a teraz powoli kończę Noriego. Zapraszam do oglądania, komentowania i wspólnej dyskusji — zaczynamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Środa o 00:03 Autor Share Napisano Środa o 00:03 Zdjęcia z telefonu więc nie są idealne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Środa o 00:13 Autor Share Napisano Środa o 00:13 A teraz Nori pomalowany bazowymi kolorami. Chciałem mu na płaszczu namalować szwy żeby wyglądał jak pikowany płaszcz ale mimo że pędzelek mam 000 to zawsze krzywe i grube linie wychodziły. Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii? Zostało jeszcze pocieniować, pobrudzić go i podstawkę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Środa o 20:39 Share Napisano Środa o 20:39 20 godzin temu, Szkodnik napisał: A teraz Nori pomalowany bazowymi kolorami. Chciałem mu na płaszczu namalować szwy żeby wyglądał jak pikowany płaszcz ale mimo że pędzelek mam 000 to zawsze krzywe i grube linie wychodziły. Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii? Do głowy przychodzi mi tylko jedno: przeryć i zapuścić panel linerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Środa o 20:46 Autor Share Napisano Środa o 20:46 O tym nie pomyślałem, ale wydaje się że może się udać. Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano Środa o 21:15 Share Napisano Środa o 21:15 (edytowane) 21 godzin temu, Szkodnik napisał: Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii? Namaluj normalnie pikowanie tak jak Ci wyjdzie, co będzie za szerokie wyrównaj kolorem podłoza.. Farba moze być ciut gęściejsza, zeby sie nie rozlewała za bardzo. Strzelać z tego nie bedziesz, co do milimetra nie musi być. Doświetl może bardziej od dołu figurki, bo za dużo cienia masz. Edytowane Środa o 21:16 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Czwartek o 19:29 Autor Share Napisano Czwartek o 19:29 Próbowałem tak robić ale źle to wyglądało. A z oświetleniem muszę pokombinować bo rację masz z tymi cieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi