Jump to content

Thorin Oakenshield & Company - Hobbit

Szkodnik
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim!

Chciałbym zaprosić Was do mojego warsztatu poświęconego figurkom Thorin Oakenshield & Company z Hobbita. W tym wątku będę prezentował swoje postępy krok po kroku. 

To mój pierwszy warsztat na forum, więc wszelkie uwagi, sugestie i konstruktywna krytyka są jak najbardziej mile widziane. Mam nadzieję, że Wasze rady pomogą mi w rozwijaniu umiejętności sklejaczo-malowacza.

Do tej pory skończony jest Dori i Bombur, a teraz powoli kończę Noriego. 

Zapraszam do oglądania, komentowania i wspólnej dyskusji — zaczynamy! 🍻

thorin-oakenshield-company.jpg

A teraz Nori pomalowany bazowymi kolorami. Chciałem mu na płaszczu namalować szwy żeby wyglądał jak pikowany płaszcz ale mimo że pędzelek mam 000 to zawsze krzywe i grube linie wychodziły. Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii?

Zostało jeszcze pocieniować, pobrudzić go i podstawkę zrobić. 

Resize_20260128_003845_5769.jpg

Resize_20260128_003848_8214.jpg

20 godzin temu, Szkodnik napisał:

A teraz Nori pomalowany bazowymi kolorami. Chciałem mu na płaszczu namalować szwy żeby wyglądał jak pikowany płaszcz ale mimo że pędzelek mam 000 to zawsze krzywe i grube linie wychodziły. Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii?

Do głowy przychodzi mi tylko jedno: przeryć i zapuścić panel linerem.

21 godzin temu, Szkodnik napisał:

Macie jakieś sposoby na malowanie bardzo cienkich linii?

Namaluj normalnie pikowanie tak jak Ci wyjdzie, co będzie za szerokie wyrównaj kolorem podłoza.. Farba moze być ciut gęściejsza, zeby sie nie rozlewała za bardzo. Strzelać z tego nie bedziesz, co do milimetra nie musi być.
Doświetl może bardziej od dołu figurki, bo za dużo cienia masz.

Edited by Marcin M.