PabloA Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Witam, Pierwszy raz goszczę w tym dziale, mam nadzieję że na dłuższy czas Postanowiłem trochę odpocząć od lotnictwa i zabrać się za coś, co od dawna mnie kusiło. Na warsztacie wylądował więc USS Cleveland w skali 1/350 w wersji de luxe od Very Fire. Budowę rozpoczynam od artylerii 5" i 6" . Początkowo ilość blaszek i ich rozmiar trochę mnie przerażało ale muszę przyznać, że jest to wciągająca zabawa Poszukuję również planów/schematów olinowania takich krążowników. Szkoda, że producent nie pomyśłał o czymś takim. Z góry dziękuję za pomoc w tym temacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, PabloA napisał: Pierwszy raz goszczę w tym dziale, mam nadzieję że na dłuższy czas ahoy ! okręty wciągają.... EDIT ------------ co do olinowania to nie pomogę , znalazłem u siebie tylko materiały do typu Brooklyn . Najlepiej będzie posiłkować się zdjęciami "z epoki" , przykładowo : https://www.navsource.net/archives/04/055/04055.htm Edytowane 8 godzin temu przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Gratuluję wyboru. Model godny polecenia. Trzymam kciuki. Będę obserwował i dopingował. W załączniku kilka zbliżeń na mój CL62. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, M.A.V. napisał: co do olinowania to nie pomogę , znalazłem u siebie tylko materiały do typu Brooklyn . Najlepiej będzie posiłkować się zdjęciami "z epoki" , przykładowo : https://www.navsource.net/archives/04/055/04055.htm Coś już tam grzebałem w tych fotkach ale brakuje mi czegoś podobnego do top drawings, które wydaje Kagero No cóż, poszukam jeszcze. 1 godzinę temu, cdarek napisał: Gratuluję wyboru. Model godny polecenia. Trzymam kciuki. Będę obserwował i dopingował. W załączniku kilka zbliżeń na mój CL62. Bardzo fajnie Ci wyszedł! Miałeś jakieś plany olinowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, PabloA napisał: ...brakuje mi czegoś podobnego do top drawings, które wydaje Kagero No cóż, poszukam jeszcze. o ile się orientuje to do tych lekkich krążowników nie wyszła żadna monografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi