Endrju Napisano Piątek o 14:00 Share Napisano Piątek o 14:00 (edytowane) Czy ktoś z kolegów orientuje się do czego służył pojazd pokazany na załączonym zdjęciu. Zdjęcie pochodzi z albumu "Od Acromy do Zwycięzcy" cz. 3 i jest opisane jako pojazd należący do 2 Warszawskiej Dywizji Pancernej Loreto 1945. Edytowane Piątek o 14:00 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Piątek o 14:04 Share Napisano Piątek o 14:04 Nie znam się, więc się wypowiem! Mnie to wygląda na sprężarkę. Przy okazji - ta stalowa kabina to chyba bardzo rzadko spotykana jest. Możliwe że ten wóz dziś byłby prawdziwym klasykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Piątek o 14:17 Share Napisano Piątek o 14:17 5 minut temu, pmroczko napisał: Nie znam się, więc się wypowiem! Mnie to wygląda na sprężarkę. Przy okazji - ta stalowa kabina to chyba bardzo rzadko spotykana jest. Możliwe że ten wóz dziś byłby prawdziwym klasykiem. Dokładnie tak Paweł ten pojazd jest wyposażony w znaną i lubianą sprężarkę marki Le Roi, jej większa siostra była montowana na Dżemsach CCKW, popatrzyłem sobie na tego cudaka ( nie znałem go) i wujek Gogle wyrzucił mi jego rozmaite wcielenia jak ciągnik siodłowy , wóz warsztatowy ,a nawet jakiś taki autobus masz zdjęcie tego pojazdu w całej okazałości i tych pozostałych też: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Piątek o 18:10 Autor Share Napisano Piątek o 18:10 Dziękuję kolegom. Podejrzewałem, że to sprężarka ale nie miałem pewności. Dzięki za rozwianie wątpliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi