Tommi Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Paweł216 fotele będa miały niebieskie wstawki, tak jak na focie kilka postów wyzej a tu pomalowane fele wezme je chyba wyrównam i pomaluje od nowa bo jakoś mi sie średnio podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Jako że sesje mam juz prawie za sobą , (jeszcze tylko Napędy i Sterowanie) oficjalnie wznawiam prace przy Focusie. więc foty: - prawie skończone wnętrze: - przymiarka części karoserii: - i zakupiłm farbki którymi Focuso w najbliższym czasie będzie malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Fotele bardzo fajnie się prezentują. PS. W jakiej skali jest ta biała Fiesta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Fiestka to model Minichamps 1/43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Czemu z spod kalki widać nierówności ? Troszkę to wszystko zbyt się nienaturalnie błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Czemu z spod kalki widać nierówności ? Troszkę to wszystko zbyt się nienaturalnie błyszczy. Zdj robione z lampą, a fotele błyszczą się bo są malowane półmatem co ma imitować skóre. Co do nierówności pod kalkami to niewiem po malowaniu wszystko wygladało OK, po nałozeniu kalek szczególnie na przednich fotelach można się dopatrzec nierówności nie wiem co to moze być, jakieś pomysły od czego to mogło powstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Może pozostawiłeś powietrze pod kalka, źle ją wygładziłeś. Najlepiej niech się fachowcy wypowiedzą. Kładąc kalki nie miałem taki problemówwięc wiele nie pomogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Zobacze co z tymi kalkami, można je jakoś ściągnac i położyć od nowa Karoseria po położeniu podkładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Bardzo ładne Będę tu często zaglądał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Bardzo ładne Będę tu często zaglądał ;) zapraszam, zapraszam nie wiele, ale zawsze coś: podwozie pomalowane pierwszą warstwą koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mogłeś w przednim zderzaku wyciąć kratownicę i zastosować siateczkę.Wyglądałoby to bardziej realniej moim skromnym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Mogłeś w przednim zderzaku wyciąć kratownicę i zastosować siateczkę.Wyglądałoby to bardziej realniej moim skromnym zdaniem. Może sie skuszę czy taka siatka jaka jest np. w zestawie Peterbilt 377 w grillu bedzie OK Jak myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam. Poszedłem za propozycją kolegi Mipan (dzięki za pomysł ) i wyciełem kratkę ze zderzaka , malując podwozie drugą warstwą koloru, zdążyłem niestety pomalować także zderzak, ale to nic, po wycięciu wgląda to tak: a tu znaleziona siatka z Petka: no a tak wygląda kratka w zderzaku: moim zdaniem wygląda OKi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 I malina, mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Z czego jest ta siatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Moim zdaniem jest to jakiś plastik, taki troche plastyczny, raczej napewno nie drut, ale niech sie fachowcy wypowiedzą co składali Petka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Podwozie pomalowałem kolejną (ostatnią juz warstwą) warstwą koloru, . a w miedzy czasie jak podłoga schnie, aby nie zmudzić się malowaniem, dorobiłem do wnętrza dywaniki, mam chwilę czasu więc przedstawiam proces produkcyjny: 1. bierzem podłoge wnętrza, kawałek papieru i obrysowujemy kształt. 2. wycinamy obrysowany kształt z papieru. 3. wycinamy dany kształt z materiału (mie wiem co to za jeden, nie znam się na materiałach, wysępiłem kawałek, dla mnie było ważne by był czarny) 4. i powstaje "coś jakby" dywaniki samochodowe. tak prezętują się we wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Hej Bardzo fajny patent z tymi dywanikami. fajnie sie prezentują Sam myślałem jak takie coś zrobić. Prawdopodobnie (jesli tylko mogę) będę się wzorował. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Hej Sam myślałem jak takie coś zrobić. Prawdopodobnie (jesli tylko mogę) będę się wzorował. pisałem aby sie przydało, rób śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 dziś podwozie zostało prawie skończone: pomplowane osłony termiczne wydechu, zbiornik paliwa oraz kilka przewodów: teraz trza się znów za kaste zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 No jak narazie wszystko się ładnie prezentuje. Duży + za wkład własny ( siatka, dywaniki). Mam pytanko odnośnie kasty - czym malujesz - spray, aero, pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Oczywiście, że pędzel i to nie jeden , aero sie jeszcze nie dorobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 No to podziwiam..... ja raz w życiu malowałem kastę pędzlem ( toyota celica ) i w tym momencie zacząłem odkładać kasę na aero i kompresor Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Jak dotąd pędzlem maluje "wszystko" i chyba wychodzi mi nawet nawet, odpukać w nie malowane, oby coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 no i karoseria doczekała się koloru: Na zdjęciach nie widać ale w nie któwych miejscach w świetle dziennym widać ciemniejsze miejsca wiec chyba pomaluje kolorem jeszcze z warstwe, tak myślę od czego mogły powstać, może ciut grubsza warstwa w jednym miejscu, myślę że powinno to zniknąć, bo przy malowaniu podwozia nie miałem tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi